Вирусите са вредни за децата, защото могат да причинят заболявания. Няколко често срещани примера за вируси са: остър респираторен синцитиален вирус (RSV), аденовирус и чревни вирусни инфекции.

 

Остър отпуснат миелит

 

Известен като AFM, острият отпуснат миелит е неврологично състояние, което засяга сивото вещество на гръбначния мозък. Тази област на гръбначния мозък съдържа двигателни неврони, които са необходими за движение. Когато сивото вещество е увредено, двигателните неврони вече не функционират. Мускулите на пациента започват да отслабват след часове. Това може да доведе до постоянна мускулна слабост в засегнатия крайник или крайници.

AFM има тенденция да се появява при огнища на всеки няколко години, обикновено приблизително по същото време като сезонната циркулация на вирусите. Симптомите включват внезапна слабост в ръцете и краката. Това състояние може да бъде животозастрашаващо в някои случаи.

Смята се, че AFM се причинява от вирусна инфекция. Вирусът може да причини треска, респираторно заболяване или мускулна слабост. Някои деца с AFM се възстановяват. Мнозина обаче не го правят.

 

Остър респираторен синцитиален вирус (RSV)

 

Симптомите на остър респираторен синцитиален вирус (RSV) могат да варират в зависимост от възрастта и здравословното състояние и могат да бъдат много сериозни. Докато RSV е често срещана причина за обикновена настинка, той може да бъде опасен за някои хора, особено бебета и възрастни хора.

Бебетата под шест месеца са изложени на най-висок риск от RSV. Те също така са изложени на по-висок риск от получаване на по-сериозно заболяване, като пневмония. В зависимост от тежестта на техните симптоми може да се наложи да отидат в болница. Болницата може да им помогне да наблюдават дишането им и може да се наложи интравенозно приложение на течности.

Доставчик на здравни услуги ще диагностицира RSV чрез извършване на физически преглед и преглед на белите дробове на детето. Те могат също да извършват изследвания на кръв и урина, за да проверят за инфекция и усложнения. Те могат също да използват пулсов оксиметър, за да проверят нивата на кислород. Ако нивата на кислород на бебето са ниски, може да се наложи то да бъде интубирано.

 

Аденовирус

 

Аденовирусът е група вируси, които засягат органите и тъканите на тялото. Тези вируси могат да причинят голямо разнообразие от инфекции, включително респираторни заболявания, стомашно-чревни заболявания, инфекции на пикочния мехур и др. Най-често се срещат при деца под 5-годишна възраст. Симптомите могат да продължат дни или седмици, в зависимост от мястото на инфекцията.

Повечето деца имат поне една аденовирусна инфекция, преди да достигнат 10-годишна възраст. По-сериозните аденовирусни инфекции обаче могат да бъдат фатални. Някои инфекции могат да засегнат сърцето, черния дроб и белите дробове. Други инфекции могат да засегнат централната нервна система или пикочните пътища.

 

Чревни вирусни инфекции

 

Няколко проучвания са документирали въздействието на чревните вирусни инфекции върху децата. Въпреки че появата на чревни вирусни заболявания е сравнително ниска в САЩ, тези заболявания са основна причина за заболеваемост и смъртност при децата. 

 

Предпазни мерки 

 

Вземането на предпазни мерки за деца е много важно. Някои вируси е силно заразни и може да причинят пневмония. Това важи особено за бебета и деца с отслабена имунна система. За предпазване, може да вземете предвид някои мерки, като например имуностимуланти и хранителни добавки за деца. Има различни видове помощни средста, които да подпомогнат малките в преодоляването на лошите заболявания. Разгледайте например -  https://www.mirtamedicus.com/product/bronhovital-kids-sirop/

Както и други продукти от Мирта Медикус, които са биха могли да бъдат в полза през студеното време.