Незнайно защо много от хората все още обожават да подаряват дрехи. Това може и да не е толкова лоша идея за бебе или много малко дете, но с навършване на някъде около петата година това се променя коренно. В повечето случаи хората не биха Ви казали нищо, за да не изглежда неуважително тяхното отношение, но повярвайте – определено не им харесва.

 

В този материал: Ще обясним защо различните възрасти не харесват да им бъдат подарявани дрехи

 

Децата – определено има и по-интересни неща

На всички им е ясно, че децата никога, ама никога не искат да получават дрехи като подарък. Да, наистина има всякакви случаи, но наистина е най-добре да не рискувате като подарите поредната дреха, която ще предизвика доста негативни емоции, което, предполагаме, не е целта. В друг материал бяхме засегнали темата с така наречените "полезни подаръци" – никой не би искал да получи нещо, което така или иначе трябва да си купи. А при децата основният проблем е, че има далеч по-интересни неща, които могат да получат и които техните родители не купуват всеки ден – различни видео игри, играчки и сладки неща за по-малките. Така че – за следващия повод е най-добре да изберете нещо по-интересно за тях

 

Възрастните – оставете ги сами да изберат

Преминаваме към причините за това защо не бива да подарявате дрехи на другата възрастова група. Тук проблемите са различни – те не харесват такъв тип дрехи (твърде ежедневни/твърде официални), не им стават (все пак те са приключили развитието си и това би означавало захвърляне на подаръка) или просто не харесват как изглеждат в нея. Какъвто и да е случаят – резултатът е е един, а именно – подаръкът не бива употребяван и създаваме по-скоро проблеми, отколкото радост. Дори и да познаваме добре човека е най-добре да не рискуваме, тъй като дори и да знаем приблизителните размери и вкусове, никога не можем да бъдем напълно сигурни.

 

Какво е най-добре да направим?

Не забравяйте, че ако купим подаръците си сами рискът те да са неподходящи е много по-малък. Ето защо ваучерите за пазаруване са най-добрата идея, ако искаме да направим подарък точно от определен магазин или държим това да бъде дреха. И разбира се – нека не забравяме, че всеки човек е индивидуален и вкусът му за подаръци – също. Затова e най-добре да направим предварително проучване за това какво той харесваа – нека си представим, че точно Вашият приятел не харесва нито да получава дрехи като подарък, нито да пазарува. Тогава трябва изцяло да смените подхода и да погледнете и останалите статии в блога.