Среброто, като благороден метал е един от най-предпочитаните за направата на сребърни обеци, колиета, висулки и гривни. Цената му е по-ниска от тази на златните обеци и пръстени например. В същото време самият факт, че говорим за благороден метал, прави сребърните обеци, накити и бижута СОМАХА един от най-предпочитаните материали за изработка и носене на бижута. Те са стилни и са на мода от много векове насам. Жените остават и до ден днешен луди по среброто, защото то придава изящество, стил и красота на телата им. Сребърни обеци могат да се съчетават по прекрасен начин с различни видове тоалети, както и обувки. В същото време те със сигурност няма как да ви изложат. Тоест, независимо какво ще облечете и на какво събитие ще присъствате, няма нужда да се притеснявате, че ще изглеждате нелепо.

В интерес на истината много от известните личности към днешна дата предпочитат да носят именно сребърни накити. Те може и да не са толкова изящни и изтънчени, като тези от злато и платина например, но за сметка на това не са и чак толкова претенциозни при комбинация с различни видове тоалети. СОМАХА предлагат голяма гама от сребърни обеци, а те на свой ред са предпочитано украшение за дамската шия, защото нежният сиво-бял метал се спуска грациозно по шията и придава допълнителна женственост. Важно е все пак да се комбинират сребърни обеци по начин, който да съответства с цвета на очите например или пък с големината на лицето.

Едно от притесненията при дамите е това как да съхраняват сребърни обеци, пръстени или бижута, с също така и как да предпазват чисти сребърните накити.

Лесно могат да се запазят чисти накитите, като просто ги почиствате с кърпа. Важно е да не залагате на кухненска хартия, защото дори тя е твърде груба за среброто и може да го надраска и нарани. Кърпи за почистване на сребро можете да закупите от всеки специализиран магазин за бижута. В същото време можете да запазите среброто и чрез почистване в специален разтвор за сребро. Такъв също можете да си закупите. Важно е да държите не повече от половин минута в него своите сребърни обеци.

За да предпазите среброто от почерняване и потъмняване е важно да знаете, че трябва да го държите на сухо и тъмно място. Слънчевите лъчи са враг на среброто, а на свой ред дори осветлението у дома може да повреди сребърни обеци. Поради тази причина, ако няма скоро да носите сребърните си накити, то обезателно трябва да ги приберете в торбичка.