ALC+ е хранителна добавка на престижната италианска марка 4+ Nutrition. Този продукт спада към категория ‘’Фет бърнъри’’, които са важна част от режима на повечето професионални спортисти и любители на спорта. Фет бърнърите са специално разработени формули, подпомагащи изгарянето на мазнините. За разлика от повечето хранителни добавки за отслабване, те наистина действат, като важно условие е приемът им да бъде съчетан със спорт.

 

Какво представлява ALC+ ?

 

ALC+ е хранителна добавка, базирана на л-карнитин, алфалипоева киселина и хром. Трите съставки на продукта говорят красноречиво за неговото действие на спортистите, запознати със свойствата на тези компоненти. За всички останали ще поясним, че това е добавка с тристепенно действие – повишаване на енергията, изгаряне на мазнините и намаляване на желанието за консумация на въглехидрати. И трите ефекта от приема на добавката са предпоставка за ефективно намаляване на телесните мазнини.

 

Това е суплемент, разработен под формата на таблетки за орална употреба. Характерно за него е повишеното съдържание на активното вещество до 1 г в една таблетка. Количеството на ацетил L-карнитин е 1000 мг на доза. Това количество на активни компоненти дава възможност с един дневен прием да се постигнат високи резултати, а да не забравяме също, че по този начин цената на добавката става много по-изгодна за масовия потребител.

 

Как действат отделните компоненти на ALC+ ?

 

За да разберем специфичното действие на ALC+ е добре да обърнем внимание на всеки един от компонентите, които го съставят. Това са:

 

L-карнитин

Аминокиселина с важна транспортна функция, пренасяща дълговерижните мастни киселини през клетъчните мембрани до митохондриите, където биват използвани за енергия по време на спорт. Същата транспортна функция се наблюдава и след процеса на усвояване на мазнините, когато л-карнитин извежда обратно отпадните продукти, останали от тяхното изгаряне. L-карнитинът дава енергия, като за целта помага на тялото да разгражда мазнини, а не белтъчините в тялото.

 

ALC

Алфалипоевата киселина е уникален коензим, един от най-мощните антиоксиданти, познати на човека. Този коензим успява да създаде антиоксидантна верига от витамини и други хранителни вещества, като негово главно свойство е превръщането на глюкозата в полезна енергия. ALC има помощно действие при усвояването на енергия от нервната система, подобрявайки нейната функция.

 

Хром

Хромът е един от най-важните за здравето есеннциални минерали, който има доказано анаболно действие. Приеман в достатъчни количества, той повишава анаболния ефект на инсулина, повишавайки скоростта, с която се усвоява глюкозата. Хромът е познат със свойството си да потиска желанието за консумация на захар и други вредни за здравето въглехидрати. С негова помощ стриктното следване на нискокалоричен диетичен режим е напълно възможно и лесно.