Изглед от центъра на Благоевград

Благоевград е един от най-прекрасните български градове. В това няма никакво съмнение. Студентите - всичко се крие точно в студентите. Благодарение на младежите, посветили се на учене, дошли от различни точки на света, Благоевград днес може да се похвали с едни от най-успешните университети, респективно и образование на много високо ниво.

 

Преподавателите в Благоевград - какво да кажем за тях? Професори, доценти, доктори, научна общност, събрана от различни точки на България, даваща знание и мъдрост на бъдещите специалисти в различни области, захранващи "високите етажи" на най-развитите страни на Земята.

 

Може да звучи преувеличено, но реално това е точно така. Благоевград е градът, даващ на света много специалисти, много човешки ресурс. Днес, през 2014 година човешкия ресурс е жизнено важен. Връщаме се на красотата на този прелестен град. В Благоевград има всичко! Абсолютно вярно е това твърдение, което описва най-добре  Горна Джумая. Горна Джумая е старото име на Благоевград - много хора, които са гости на града не го знаят, но често е срещано по исторически книги, архиви, списания и други.

Няма да ви отекгчаваме с излишна информация, ще споменем само най-прекрасните местенца, които задължително да посетите, в случай че се намирате в Благоевград, но не знаете нищо за града...

Парк Бачиново - с новата площадка за байкъри, с прекрасното езерце, със стрийт фитнес уредите, паркът се превърна в едно от любимите местенца на поне четири поколения Благоевградчани. Ако събота или неделя не отскочите до този парк, то сякащ не сте в Благоевград...

Квартал Вароша - този квартал е уникален, старинен, запазил чарът и красотата си.

Централната градска част - градът е уникален, със страхотни фонтани. Трябва да усетите красотата на Благоевград, да поседите един - два часа на пейките пред Община Благоевград и да усетите духът и чарът на прелестен Благоевград.

Снимка: Blagoevgrad.eu