Нашето здраве, как да се грижим за него и как да не боледуваме, предстои да разберете, ако прочетете настоящата статия.

В статията ще Ви запознаем преди всичко с това, как да укрепите детското здраве, но съветите са полезни, както за деца, така и за възрастни.

Готови ли сте? Започваме...

 

Въпросите, касаещи здравето са от значение, и  за родители и за дечица, като всички ние искаме да сме здрави, да не боледуваме, човешкият ни организъм да е силен, да заобикаля микроби, вируси, заболяванията като цяло. Днес запазването и укрепването на здравето на децата е една от основните задачи на институциите и на семействата. Призвани сме да търсим начини и решения, които да повишат  здравословното състояние. Изключително важно е да се оформи база  от знания на децата, както и  практически умения за здравословен начин на живот, системно практикуване на спорт, движения, както и здравна култура, като цяло. Важни цели на моделът на формиране на култура на здравни основи, постигнати в безопасни процеси чрез образование и културни хигиенни практики, както и балансиран режим на хранене играят ключова роля в ежедневието ни.  Всичките ни усилия трябва да са насочени към подобряване на здравословното състояние на всяко дете и всеки възрастен, т.е. на всички. 

Истината е, че около нас има изключително много изкушения, вредни такива, в здравословен, а и не само, характер. Например, т.нар. траш фуудс, от които изключително трудно можем да откажем децата, оказват сериозно влияние на наднорменото тегло, респективно на това се достига до редица болести

 

В детската градина е добре да се прилагат следните технологии за спестяване на енергия:

ак да се укрепи здравето на децата, да се избегне болестта?

Тези въпроси са от значение, и родители и учители, както всички ние искаме нашите деца всяка година да стават по-силни, да растат и се предлагат в живота не само информирани и образовани, но и опитен и здрав. Днес запазването и укрепването на здравето на децата е една от основните задачи на предучилищна институция. Ние сме призвани да повишим уважението на предучилищния настойник към собственото си здраве и желанието да се грижим за него. Важно е да се оформят базата от знания на децата и практическите умения за здравословен начин на живот, реализираната нужда от системно физическо обучение и спорт. Целите, моделът на формиране на култура на здравни основи, постигнати в безопасни процеси чрез образование и културни и хигиенни практики, както и балансиран режим на хранене средства. Всичките ни усилия са насочени към подобряване на всяко дете.

Едно от средствата за решаване на тези проблеми е прилагането на технологии за спестяване на енергия. Здравословен спестяващ педагогически процес в нашата детска градина е процесът на отглеждане и възпитание на деца в предучилищна възраст в режима за спестяване на здравето и здравеопазването; процес, насочен към осигуряване на физическото, умственото и социалното благополучие на децата.

Прибавяйки към траш храната и липсата на активност, движение, спорт, то нещата стават сериозни, изключително сериозни. 

В детската градина прилагаме следните технологии за изразходване на енергия:

• сутрешни упражнения

• гимнастика за очите

• въздушни процедури

• Гимнастика на дланите

• артикулираща гимнастика

• масаж и самомасаж

• дихателни упражнения

• спортни игри и упражнения

• събуждане на гимнастика

• Разходки по масажни пътеки

• Закаляване

• Физическо възпитание

• Съвместно отдих с родители

За постигането на положителни резултати при решаването на проблема за запазване на здравето на детето е възможно само с съгласуваните действия на детската градина и семейството.

Родителите са най-добрият пример за децата. "Родителите са първите учители. От тях се изисква да положат основите за физическо, морално и интелектуално развитие на детето в ранна детска възраст "

 

Децата в училище често взаимстват едно от друго. Именно Вашето дете трябва да дава положителен пример на съучениците си, хранейки се здравословно, спортувайки. 

 

Едва ли има  родители, които не искат децата им да растат здрави, и всъщност това не е толкова трудно, необходими са няколко важни стъпки:

I. На първо място, е необходимо да се използват активно лечебни природни фактори на околната среда: чиста вода, от ултравиолетовите лъчи на слънчевата светлина, чист въздух, храна, която лесно се разгражда.

II. Детето се нуждае от спокоен, доброжелателен психологически климат. Раздразнението в присъствието на дете допринася за появата на невроза или утежнява вече съществуващите нарушения на нервната система. Всичко това намалява защитните възможности на тялото на детето. Като се има предвид това, винаги трябва да се стремим да бъдем в добро настроение, то е важно да заключим, че родителите трябва да правите всичко възможно детето да се чувства щастливо. 

III. Правилно организиран режим на деня. Режимът дисциплинира децата, насърчава формирането на полезни навици, свиква ги на определен ритъм. Ходенето е един от основните компоненти на режима на деня.

IV. Пълно хранене: включване в храната на храни, богати на витамини А, В, С и D, минерални соли и протеини. Важен диетичен режим - спазването на определени интервали между храненията.

V. Да се ​​прояви интерес към подобряването на собствения организъм. Колкото по-рано едно дете придобие  представа за структурата на човешкото тяло, толкова повече ще започне да го цени. 

VI. За насърчаване на здравето, ходенето и бягането са ефективни средства,  които предпазват човешкото тяло от появата на болести. Те имат силен тренировъчен ефект и допринасят за укпреване на тялото.

В обобщение на написаното можем да заявим, че съветите, които са предоставени в NashetoZdrave.com могат да положат началото на Вашият по-добър живот. Приканваме Ви всеки ден да следите електронното списание за здраве и ще се уверите в правотата ни!