Всички са виждали рози в син и черен цвят, но не всички знаят тяхното значение. Ето защо, ако сте решили да изпратите доставка на букет от рози за София, разберете първо какво означават те, за да не се получи недоразумение.

В действителност черни рози не съществуват. Те или са боядисани, или са с много тъмен червен цвят, който изглежда като черен. Най-често черните рози са много тъмни пъпки, но когато разцъфнат стават тъмно червени, а краищата на венчелистчетата са с черни и кадифени оттенъци.

Повече за черната роза

Черната роза обикновено представлява смърт и е символ на края и завършека. В зависимост от ситуацията, тя може да бъде положителна или отрицателна. Като например на нов етап от живота, черната роза показва края на стария етап, т. е. да бъде символ на прераждане или да показва ново начало. Но ако изпратите на някого букет от черни рози, това означава край на връзката.

Черните рози са няколко вида. Някои от сортовете им са подходящи за отглеждане в домашни условия в градина. Те са си обикновени, но думата „черен” присъства в техните наименования. Това са сортовете „black beauty”, “black ice” и “black jade”.

Можете и сами да си направите черни рози, ако не можете да намерите. Това става като ги боядисате, което е един от най- лесните начини. Необходими са ви съд с вода и черна боя, която да прибавите към нея. След това поставяте розите във водата и след няколко минути венчелистчетата им ще се боядисат.

Някои мъже изпращат доставка на букет от черни рози на приятелките си и към тях бележка, че между тях всичко е приключило. Това обаче не е много достойно, нито мъжко. Никога не е лесно да се разделиш с някого. Но въпреки всичко, колкото и да е трудно, най- добре е да кажеш нещо подобно лично на човека, отколкото по този начин.

Източник: https://presata.com/