В тази статия ще разгледаме някои основни метода и козметики, които да ползвате за красива кожа на лицето. За да постигнете красива кожа на лицето, ще ви разкрием тайните на правилното хранене и ще ви кажем колко важна е ежедневната грижа за вашата кожа. И също така научете как да избирате висококачествена козметика и козметични услуги.

 

Избор на козметика за красива кожа

За да изберете правилната козметика за вашата кожа, първо трябва да определите нейния тип.

Има няколко типа кожа на лицето:

- Нормален тип кожа

Кожата на лицето има мек розов оттенък. Тя е еластична. Много рядко се среща кожа с идеално съотношение на мазнини и вода. Минуси: с възрастта изсъхва по-бързо, отделя се малко себум.

- Комбиниран тип

Комбинира различни типове кожа. Когато една област от кожата трябва да бъде овлажнена, другата трябва да бъде почистена и подсушена.

Козметиката може да причини алергии и затова, преди да я купите, е по-добре да прочетете отзиви за нея. И се уверете, че отговаря на вашия тип кожа. Също така трябва да се помни, че гримът се нанася само за няколко часа, след което трябва да се отстрани от кожата със специални продукти и на кожата трябва да се даде малко почивка.

Как да поддържате кожата си здрава със здравословен начин на живот

Грижата за кожата ви е важна отвътре и отвън. За да  поддържате кожата на лицето красива,  се нуждаете от правилно хранене, богато на витамини. Изключете от менюто си мазните, много пикантни или солени храни. Яжте повече зеленчуци.

Важно! Пушенето и алкохолните напитки са вредни за кожата: тя губи естествения си цвят и свежест.

Правете повече разходки на чист въздух или правете сутрешни бягания, защото  кожата на  лицето е отражение на вътрешното състояние на тялото. Спортните дейности подобряват тонуса на нашите мускули, разпръскват кръвта, ускоряват метаболизма.

Как да направите кожата си красива

Хидратация

За да запазите по-дълго младостта и свежестта на кожата на лицето, трябва да се грижите за нея всеки ден. Направете контрастно измиване сутрин. Редувайки студена и топла вода, кожата ще бъде по-свежа и тонизирана. Действието на студената вода е, че намалява подпухналостта и ускорява кръвообращението в кожата на лицето.

Не си лягайте с недобре измит грим на лицето. Наситете кожата с хранителни вещества, нанесете естествени маски на лицето си поне 2 пъти седмично. При студ и вятър предпазвайте кожата с подхранващ крем. Поддържайте четките си за грим чисти, сменяйте ги често или ги изплаквайте.

Има много народни рецепти, които ще ни помогнат да запазим красотата на кожата на лицето.

Мая, мляко и лимонов сок

Прясна мая - 1 с.л.

Мляко - 1 ч.ч

Лимонов сок - 4 капки.

Как да приготвя: добавете мая и лимонов сок към млякото, разбъркайте до каша.

Начин на употреба: Разнесете маската върху лицето си и изчакайте 20 мин. Измийте маската с вода, без да използвате сапун.

Ако прилагате тази маска всеки ден, след една седмица ще видите резултата; кожата ще стане по-чиста и тенът ще се изравни. Направете двуседмична почивка след седмичен курс.

Източник: https://nsscosmetics.com/