В тази статия ще разгледаме защо да почистваме вътрешността на колата си често. Какви са рисковете за вас и вашето здраве, както и защо трябва да чистите автомобила си често и да обръщате внимание на някои детайли. И ако действате според тези добри съвети, това ще подобри значително вашето здраве и благосъстояние.

Знаете ли, че всеки ден, когато не правите нищо по въпроса, мръсотията разгражда и обезценява колата ви?

Може би вече знаете, че мръсотията, останала върху колата ви, разгражда и надрасква покритието, правейки го да изглежда матово и непривлекателно. Стъклото се покрива с лепкав от масло филм, което ви затруднява да виждате, особено през нощта.

Мръсотията, която не виждате (и за която не знаете), може сериозно да ви нарани

Прахът беше просто това... Прах. Вече не. В наши дни прахът е токсична смес от химически остатъци, замърсяване на околната среда и отлагания, наред с много други неща.

Не звучи като нещо, което бихте искали да вдишате, нали?

Цветен прашец, мухъл, гъбички, отпадъци, олово, ДДТ и прахови акари намират своя път в (или вече обитават удобно) интериора на вашия автомобил, като потенциално ви разболяват, без дори да знаете. Ако лекувате себе си (и вашите близки) за грипоподобни симптоми, купувате скъпи добавки и силни лекарства (знаете ли, че повечето антибиотици са известни с това, че буквално унищожават вашата защитна за здравето бактериална флора в храносмилателната ви система?), и да се тревожите за здравето си, а всъщност...

 

Възможно е вашата кола да е причината за всички проблеми!

 

Проучванията показват, че един квадратен метър автомобилен килим може да съдържа повече от половин килограм мръсотия, преди дори да започне да изглежда мръсен (над половин килограм!). Токсичните остатъци от пластмасовите компоненти се задържат необезпокоявани и бавно тровят вас и вашите близки. Като прекарвате време в натоварената си с химикали и токсична кола, може да навредите необратимо на здравето си и дори да съкратите години от живота си.

Има не по-малко от 7 начина, по които собствената ти кола уврежда здрвето ти в момента:

Замърсители, които внасяте сами в колата (върху дрехите или долната част на обувките си): полени, гъбички, химически остатъци и отпадъци

Прахови акари и техните изпражнения

Изпускане на газове от пластмасов материал

Бактерии и мухъл  от храна и разливи

Остатъчни газове от други превозни средства

Микрофибри от мокет

Остатъци от вашето собствено тяло (от изпотяване, дишане, кашляне и кихане)

Колата ви също може да е пълна с унищожаващи здравето акари!

Знаете ли, че средностатистическият човек отделя около тридесет до четиридесет хиляди мъртви кожни клетки всеки час? За една година това добавя приблизително 3,6 кг. Но ето и добрата част: така кожата ви се регенерира. Чрез този сложен процес вие имате напълно нова кожа на тялото си на всеки три до четири седмици.

И колко важно е това, ще попитате? Ще ти кажа след малко...

Това, което се случва, е, че вашите кожни люспи са основният източник на храна за това мъничко същество, наречено акар. Всъщност люспи от кожа само от един човек могат да нахранят над един милион акари. И когато прекарвате известно време в колата си, вие сте постоянно и многократно изложени на всичко това отново и отново
Това създава допълнителна работа за имунната ви система и изтощава енергийните ресурси на тялото ви.

Изводът е следният: колата ви може да бъде токсично и опасно място за здравето ви (и семейството ви). Още повече, ако пътувате в колата с малки деца или възрастни хора, чиято имунна система не е толкова силна и може бързо да се претовари.

Дължите го на себе си (и на семейството си) да направите всичко по силите си, за да отблъснете тази тиха и безмилостна атака.

Когато действате според тайната, която току-що споделих с вас, започвате да забелязвате ефектите веднага:

Подобрена умствена яснота (с подобрена производителност и повишена производителност на работа и у дома)

Повишено ниво на енергия (което води до по-малко престой и повече време за неща, които наистина ви харесват)

По-добра физическа форма (поради по-малко натоварване на имунната система)

Като цяло по-добро усещане и повишено щастие

Източник: https://dillisdetailing.com/