Много често напоследък се говори за лифтинг с конци, но за по-голямата част от потребителите все още принципът на работа остава доста неясен. Може да се започне от там, че сама по себе си, този вид интервенция се счита за изключително щадяща.

 

Тя не изисква оперативна намеса, което веднага отписва необходимостта от дълъг период за възстановяване на човека. Разбира се, по този начин се спестяват както отсъствието от работа, така и болките и дискомфортните усещния, които стандартният лифтинг носи (разгледайте предложенията на AestheDerm.eu).

Как действа процедурата за лифтинг с конци

Процедурата за повдигане със специални мезо конци работи по два основни начина. Първият е доста ясен. Чрез поставяне на тънки, разтворими шевове под кожата ви, вашият експерт по разкрасяване ще може да придърпа кожата ви около челото, шията или друга част на лицето.

 

Невидими за страничните наблюдатели и напълно безболезнени, тези конци разполагат с микроскопични „шипчета“, захващат кожата ви и придърпват тъканите и мускули, което предизвиква изтегляне и изпъване на кожата.

 

След като се постави въпросният конец, тялото задейства лечебната реакция. Въпреки че не сте наранени от нишките под кожата ви, тялото ви открива шева и стимулира производството на колаген в засегнатата област.

 

Колагенът от своя страна може да запълни празнините в отпуснатата кожа и да доведе до по-младежка визия и еластичност на лицето ви. Може да се каже, че тази процедура кара тялото ви всъщност да се подмлади само.

Какви проучвания и какви доказателства има за ефикасността на тази разкрасителна процедура

Проучване от 2017 година, в които са наблюдавани 100 души в САЩ описва ефекта на тази процедура. Хората, които са били подложени на лифтинг с конци, били видимо много по-млади и стегнати през първата една година след процедурата.

 

Интересното идва след това, когато конците са били напълно абсорбирани и разтопени от човешкото тяло. Тогава настъпил вторичен ефект, който бил колкото положителен, толкова и изненадващ.

 

Виждало се очевидно подмладяване на кожата, което било резултат именно от стимулацията на колаген в тялото. Този ефект бил доста по-траен, като през 2020 година, три години след началото на проучването, кожата все още била видимо подмладена в сравнение с преди манипулацията.