Както и да се подготвите за зимата, сякаш тя винаги идва неочаквано. Ето, например, какво да правим със зачервена и студена от студ кожа на лицето? Какви продукти трябва да имате в козметичната си чанта за постоянна грижа за лицето и за първа помощ за кожа, която все още не е свикнала със слана и ледени ветрове? И какви домашни средства ще ви помогнат да приведете лицето си в ред за празника на Нова година?

Ако искате да разберете за повече козметични продукти за поддържане на здрава и красива кожа на лицето, то се доверете на нашият бранд с няколко годишна история - dermacode

Всякакви промени във външната среда - независимо дали е прекомерно слънце или влажен и студен въздух - разбира се, създават стресова ситуация за кожата. Затова и лятото, и зимата са периоди, в които трябва да полагате специални грижи за кожата си. Когато навън е много студено - около четиридесет минути преди да излезете от къщата, трябва да нанесете подхранващ крем върху лицето си и дори след това да се опитате да се скриете с шал от студа и вятъра.

Да, няма резки промени в температурата и влажността. Но вредните фактори не са само на улицата. И ако на разходка кожата ни страда от студ и вятър, то в отопляема стая нейният враг е сухият въздух. Много неприятен период е, когато отоплението все още не е включено и стаите се отопляват с топъл въздух от електрически нагреватели или климатици. Това е много лошо за кожата, изсушава я. 

 

Как трябва да се подготвим за студа? Какви мерки могат да се предприемат?

 

- Ако говорим за домашни грижи, те не се променят драстично. Просто трябва да преминете от хидратиращи маски към подхранващи. Хидратиращи - за летния период са. Сменяме леките кремове с кремове с по-плътна структура - те ще предпазят по-добре кожата от негативните влияния на околната среда. Добре е, че кремът съдържа витамини от група В - те помагат срещу уврежданията и свободните радикали, витамин С - предпазва кожата от сухота, при достатъчно количество от него се получава нормално производство на колаген. Кремовете, които съдържат урея и сквален, овлажняват кожата много добре.

 

- Принципът на грижа е обичаен: сутрин - овлажняване, вечер - подхранване на кожата?

 

- Като цяло да. Но за хората с много суха кожа понякога съветваме да промените режима на грижа за лицето: използвайте подхранващ крем през деня и овлажнител през нощта.

 

Какви препоръки могат да се дадат за този период на жените в зряла възраст?

 

- Ако говорим за жени на 40-45 години и повече, то за тях през зимата, когато няма активно слънце, кремовете и серумите с ретинол са много полезни. Ретинолът е провитамин А. Но не и аптека, разбира се. Ако приложите аптека върху лицето си, тя няма да работи, тъй като процентът на активното вещество в него е недостатъчен. В козметологията се използва професионален инструмент. Ако използвате този крем в продължение на два до три месеца, процесът на стареене се забавя и се образуват нови клетки. И всичко това благодарение на витамин А. Когато жените използват тези кремове, кожата им става по-хидратирана, копринена, равна, еластична, тъй като горният й рогов слой се „опуска“, което пречи на проникването на всички микроелементи и витамини. Но трябва да е крем с козметичен ретинол, а не само с витамин А.

Източник: https://www.dermacodebg.com/