Безупречният външен вид и добрият стил започват от бельото, а не от актуaлните за сезона дрехи. "В основата на всяко облекло е хубавото бельо, но за съжаление не всички хора му обръщат внимание, особено мъжете, а това не трябва да бъде така" твърди маркетинг директорът на най-големия магазин за марково бельо и бански у нас www.queerwear.net

 

 Според една статистика мъжете подновяват бельото си през няколко месеца, дори години, което наистина е ужасно. Един мъж трябва да умее да преценява кога да се отърве от старото бельо, затова трябва да знае кои са първите признаци, че бельото вече не е подходящо за носене – малка дупчица, протъркани участъци, разкъсан шев, избеляло от слънцето и изгубило първоначалния си цвят при пране и простиране. Дори и да са най-любимите ви боксерки, ако имат един от тези признаци, трябва да се сбогувате с тях.

 

 Всеки мъж, който държи на себе си, трябва да има в шкафа си поне 15-ина чифта боксерки или слипове. Така ще има за всеки ден от седмицата, както и за извънредни случаи. Не е редно да се ходи с едно и също бельо, дори и да си седите по цял ден в къщи.

 

 Въпреки, че изборът на мъжко бельо не е толкова богат колкото дамското, това съвсем не означава, че не можете да разнообразявате. Добре е да притежавате различни модели, да разнообразявате стиловете и да купувате всичко, което ви допада. Само така ще разберете с какво бельо се чувствате най-комфортно.
 

 Ето и някои правила за носене на мъжко бельо:

Никога не носете бельо и потник в един и същи цвят. Дори и да сте с най-скъпото бельо, то ще изглежда скучно и евтино.

 

 Избирайте контрастиращи цветове, които да подхождат на цвета на кожата ви. Ако сте по-мургав, заложете на по-светли и ярки цветове, а ако сте с по-светла кожа, носете бельо в тъмни, бели или пастелни цветове.

 

 Купуването на бельо трябва да бъде ваша грижа, а не на жена ви или приятелката ви. Истинският мъж трябва да бъде самостоятелен в това отношение и да отстоява собствените си предпочитания. Само така ще ви уважават и ценят.