Всеки един професионален масажист умее да извършва както релаксиращи видове масажи, които по-скоро имат за цел отпускането и освежаването на клиента, така и масажи с терапевтична и лечебна цел.

 

В случай, че ви мъчи упорита хронична умора, бихте могли да се обърнете към вашия масажист с въпрос дали би могъл да ви направи така наречения масаж с магнезиево олио.

Въпросната процедура включва в себе си терапевтичните свойства на един лечебен масаж в перфектна комбинация с благоприятните ефекти на магнезия. Вашия масажист със сигурност е наясно, че употребата на магнезиево олио при извършването на масажа ще увеличи многократно неговите оздравителни и терапевтични качества.

 

Най-ефикасният начин да снабдите организма си с магнезий е посредством усвояването му чрез вашата кожа (или трансдермално). Самото магнезиево олио е много лесно за абсорбиране чрез кожата, а от там йоните на магнезия достигат до всички части на организма.

При този тип терапия, която ще проведе вашия масажист, тялото ви ще усвои само необходимото му количество магнезий. Можете и да бъдете сигурни, че при такъв вид масаж няма как да приемете повече от нужното количество магнезий.

 

Със сигурност вашия масажист ще ви даде подробни разяснения относно това какви точно са ефектите на този вид масаж срещу хронична умора, а именно, че той е много ефикасен както при умората, така и в случаите на мускулни крампи, спортни травми, усещане за слабост в мускулите, остеопороза, камъни в бъбреците, състояния, свързани с отслабване на вашия цялостен имунитет.

 

Масажът има и много благотворно влияние при хора, преживели инсулт и имащи проблеми с кръвното, завишени нива на холестерола, атеросклероза, апатия, нервност.

 

Вашият масажист със сигурност ще ви сподели, че редовните масажи с магнезиево олио ще подпомогнат и укрепването на имунната ви система, както и ще повишат жизнения ви тонус, което от своя страна ще премахне изцяло усещането за непрекъсната умора.