Масажът е здраве!

 В наши дни все повече хора страдат от хронични нарушения на съня. А загубата на сън оказва негативно влияние върху нервната и имунната система, върху концентрацията, както и върху паметта. Затова хората все по-често се чувстват отпаднали и неработоспособни. 

 В резултат на това много хора все по-често прибягват до лекарства, но е добре в такива случаи преди да се предприеме каквото и да е, най-напред да се опита с масаж.

Редица учени установили, че благодарение на масажа възстановителния етап от съня се увеличава, той става пълноценен и дълбок сън, а в резултат на това в организма се редуцират много химически вещества на нервната система, които се освобождават от специфични сензорни нерви и са свързани с някои възпалителни процеси и болки.

 Доказано е, че масажът изключително много спомага за намаляване на стреса, а в резултат на това се увеличава серотонина. Това е вид хормон, който е от много голямо значение за добрия сън, болката, настроението, паметта и редица други важни фактори за човека.

 След серия професионални масажи, човешкото тяло е тотално отпочинало е възстановено. Кръвното налягане е понижено, нервното напрежение е изчезнало, умствената дейност е подобрена. Всичко това води до предотвратяване на депресивни състояния, проблеми със съня и раздразнителност.

 Масажите могат да имат значително по-голямо въздействие, ако са комбинирани с етерични масла. Така например маслото от лавандула, портокал или лайка въздействат изключително благоприятно върху нервната система, намаляват натрупаната през деня или по-голям период от време умора, нормализират дишането и сърдечния ритъм и водят до спокойни и приятни сънища. Като цяло тялото релаксира и се успокоява. Цялостния оздравителен процес може да бъде още по-ефективен, ако определени упражнения, свързани с активни дейности на организма бъдат комбинирани с масажи.

Насладете се на силата на отпускащите и лечебни масажи в София от масажисти и почувствайте радостта от пълноценния си сън. Ще се почуствате отпочинали, свежи и изпълнени с енергия!