С популяризирането на еротичните книги и филми се търсят все по-нестандартни еротични облекла и тъй като женските се поизтъркаха вече на мода идват мъжките прашки, който освен да се носят като еротично бельо могат да заменят и ежедневното такова. Лесно може и да се сдобием с такива, поръчвайки от някой хубав интернет магазин, като може да избираме между голямо разнообразие от материи и модели, с който дизайнерите експериментират. В този ред на мисли може да открием прашки, които са предназначени за по-специални случай, например украсени с вериги и връзки, или най-обикновени такива - мрежести или памучни, подходящи за всеки ден. Има и модели прашки, при който изобщо не минава плат между двата седалищни мускула, и са доста популярни през горещите летни дни. Изобилства и разнообразие от материите от памук, през дантела, специални такива тип втора кожа, и се стигне до латекс.

Ако през 90-те години се е приемало, че прашки носят само мъже с по-лява ориентация или тези, който участват в еротично шоу, то днес нещата определено не стоят по този начин. В един по-модерен свят като днешния всеки може да облича каквото си поиска и рядко може да се случи мъж да бъде обвинен за това, че е с прашки.

Със сигурност има мъже, които си обличат прашки единствено, за да направят изненада на партньорката си, но има и такива, който ги носят вместо боксерки, слипове и т.н. Но е безспорен факта, че един уверен мъж, със самочувствие няма да има нищо против да се облече така, а пробвайки веднъж удобството и свободата, който прашките осигуряват, може и да му хареса усещането да ги носи.

Тъй като вече не е без значение какво носи мъжа, как се облича и как изглежда, а напротив, все по-често се превръща централна тема, така и бельото става една от най-обсъжданите теми между приятелки по на питие. Така гледката на хубав мъж, със тегнато спорно тяло по прашки определено няма да бъде подмината като история, а дори ще накара приятелките на тази, която разказва, да и завидят благородно или не чак толкова благородно. Еротичното бельо вече не е арсенал само от женския гардероб, и мъжете вече могат да се възползват от дивидентите, който носи.

Мъжете също обичат да бъдат център на внимание, да събират погледи (пълни със желание), затова и модата на прашките, макар и по-бавно, се утвърждава все повече и повече. Афродизиак за мъже и за жени или просто удобно бельо, мъжките прашки събират все повече почитатели.