1. Строителна фирма МД-90 с по-интересните иновации по света в областта на строителството

ectectveni materiali

Основният материал в строителството е бетонът. Обикновено бетонът е навсякъде около нас при изграждането на инфраструктурата на града, независимо от вредните емисии,  които има от неговото производство.  Но през последните години бетонът започва да бъде изместван  от различни иновативни материали, които стават все по предпочитани и притежават необходимата здравина и качество.

 С напредването на технологиите учените от Стокхолмският кралски университет  са успели да създадат материал от дърво, който да бъде използван в строителството и има прозрачност на цвета. Получило се е следствие на химична обработка, в която се отстранява лигнина и той вече става  безцветен, почти бял,  който  в комбинация с прозрачни полимери се превръща в иновативно нов продукт – прозрачно дърво, което да е устойчиво най-вече на влага и на другите атмосферни влияния естествено.

 

Неговото приложение може да бъде използвано не само за декорации, но и като част от конструкции, тъй като е запазил здравината си като суровина.

Интериор или екстририор на дома, офиса или търговски обект, прозрачното дърво е една иновация в строителството, която е неповторима комбинация  от уникален стил, усещане за цвят и естетика. Дизайнерски решения, в които стандартното и нестандартното може да създадат един нов подход към дървото и неговите причудливи форми не само в естествената си среда.  Впечатляващи архитектурни решения с феерия от светлина и нежни цветове. Едно наистина запомнящо присъствие  обединяващо природата и технологиите в едно, в  създадаването на  един нов материал с дългосрочно бъдеще. Едно изключително откритие от учените за нас. 

     Строителна фирма МД-90 за Вас. Повече информация за нашите услуги, както и за изградени и бъдещи обекти и проекти на адреса ни – http://www.md90.biz. Ще може да разгледате и други интересни и любопитни факти, свързани със строителството у нас и по света.