Дизайнерите са дълбоко убедени, че елегантният интериор задължително се състои в малките неща. Ето защо, когато проектирате нов интериор за вашата спалня, трябва да помислите върху всяка, дори много малка, но въпреки това важна подробност. Спалното бельо например е една не малка подробност, на която трябва да обърнете специално внимание.

И така нека да поговорим за покривала и съответно тяхната роля. Те определено са важна част от интериорното решение. Нещо повече, те основно поемат целия доминиращ акцент, като в този случай цялото внимание ще бъде насочено към вашето легло.

Спалнята е място, където спокойствието се смесва със страст, релакс, сън. Именно в тази стая ние почиваме, релаксираме веднага след тежък работен ден, прекарваме незабравими мигове с най-скъпите и най-близките си хора и от време на време дори посвещаваме времето си на работни моменти. Затова най-хубавото е ако в спалнята ви доминират успокояващи, релаксиращи тонове, но тук трябва да присъстват и определени ярки акценти. Възможно е да се използва одеяло като доминиращ акцент. Ако в спалнята ви има достатъчно свободно място, тогава със сигурност можете да си позволите да насочите специален акцент върху леглото, като го облагородявате с привличащо, масивно покривало. Ще ви развесели, ще добави нови цветове и необходимите емоции към тази стая. За да не ви омръзне, препоръчително е да използвате елегантни щампи. Защото покривалата определено ще ви забавляват с разнообразие от цветове и шарки.
Ако вашата спалня не е много просторна, препоръчваме ви да не използвате играта на цветовете и да изберете покривало за легло, което да съответства на стената или завесите. Този дизайнерски ход ще помогне визуално да разшири характеристиките на вашата спалня, но най-важното правило е изборът на задължително светъл тон за стаята. Но хората са различни и за някои такава стая, която е направена в един или два тона, ще изглежда безинтересна и обикновена. В този случай можете да използвате декоративни възглавници. По-добре да се съчетаят перфектно с основния цвят на стаята. За целта ви препоръчваме да използвате правилото за цветния кръг: тоновете не трябва да са далеч един от друг.