Когато става въпрос за спане и качествен сън, то матракът може да бъде по-важен фактор от самото легло. Матракът е единствената част от леглото ви, на която спите директно, а добрият нощен сън е от съществено значение за поддържане на здравето.

Ето защо, когато купувате нов матрак, е важно да намерите такъв, който отговаря на вашите нужди и бюджет като изберете възможно най-качествения матрак за вас.

Най-разпространеният вид матраци са пружинните матраци като те са предимно покрити с намотки, които създават стотици малки пружини или джобове, на които да спите. Има и дунапренени матраци, които имат слоеве от мемори пяна един върху друг, така че да „помнят“ формата ви и да се оформят около вас, докато лежите. Трети вид - въздушни легла или рамки на въздушни легла, имат твърда, но гъвкава външна обвивка с въздух, напомпана с въздух в нея по електрически път.

Качествени матраци за добър сън

Трябва да инвестирате в матрак с достатъчна дълбочина, което означава, че теглото ви не трябва да се натиска твърде дълбоко в него, когато лежите върху него. Това ще предотврати външния натиск върху ставите ви, така че да има по-малко болка, когато се събудите сутрин. Помислете какъв вид релакс ще ви е необходим : ако например сте по-активни през деня си от другите, то тогава матраците с мемори пяна са най-подходящите за вас и вашето тяло.

Матракът безспорно е най-важната част на вашето леглото, тъй като той ви осигурява комфорт и подкрепа, така че задължително трябва да бъде избран внимателно от магазини за матраци, въз основа на личните предпочитания и нужди.

На пазара има няколко вида матраци, отговарящи на различни вкусове, предпочитания и бюджети. Матраците с мемори пяна стават все по-популярни, тъй като предлагат по-персонализирано ниво на поддръжка в сравнение с моделите матраци с вътрешна пружина. Освен това те често са по-евтини от други марки, но все пак предлагат високи нива на комфорт, тъй като използват висококачествени материали, които осигуряват облекчаване на налягането с плътната подложка от мемори пяна.