Плоският покрив обикновено в миналото е създавал усещане за незавършеност на сградата и площ, която не се е използвала функционално. В днешно време това отдавна се е променило в положителна насока. Тук нашите консултанти от строителна фирма МД-90 ще Ви запознаят с плюсовете и минусите при подобен "плосък" покрив при строителството на еднофамилни сгради:

 

 

1 . Плюсове на плосък покрив

- нисък строителен ресурс на изпълнение /разход/;

- лесен за обслужване и почистване при нужда;

- наличие на минимален наклон и улеснени строително-монтажни дейности по неговото изпълнение;

- имате площ, която може да проектирате според вашите предпочитания, като това може да бъде например лятна градина, спортна площадка и т.н.;

- особено популярен е при новото енергийно-ефективно строителство на къщи, което е изключително изчистено и минимилистично като архитектура;

 

 

2. Недостатъци на плоския покрив

- не е подходящ за райони където климата е по суров, тъй като не е желателно натрупването на сняг и лед в дълъг времеви период от време без почистване.

- подходящ е все пак за по-малки площи, тъй като е изложен на атмосферни влияния е често има нужда от ремонт при използване на инертни материали.

- създаване на условия за по-лесно влияние на атмосферни климатични условия върху площта под подпокривното пространство, независимо дали високи или ниски температури.

- ако искате да нямате проблем с подобно решение за плосък покрив е важно да използвате клас високо-технологични материали и решения, които да имат дългосрочна експлоатация и живот.

Но ако все пак изберете плосък покрив, това е практично решение, от което може да се възползвате в много отношения.  Може да прецените плюсовете и минусите и да вземете Вашето решение при изграждане на нов или ремонт на стар покрив. Повече информация за Нас и всичко в областта на строителството, може да намерите в сайта и блога ни на адрес – www.md90.biz