Всеки собственик на сайт в интернет пространството се стреми към заветната първа страница на търсачката Google. Предимствата сайтът ти да излиза най-напред при търсене са безспорни и за постигане на тази цел все повече се използват професионалните услуги на SEO оптимизатори и копирайтъри. Да се спрем на създаването на SEO текст.

Повечето потребители в мрежата помним времето, когато текстовете бяха безумно наблъскани с ключови думи и изрази и беше истинско мъчение да се четат. Да се научи или разбере нещо от материята, която представлява интерес, пък беше напълно невъзможно.

За щастие тава време на надпревара кой ще успее да вмъкне повече ключови думи и изрази в словения хаос на сайта си, приключи. Текстовете в сайтове на всякаква тематика вече се създават от професионално подготвени хора - копирайтъри, които ги поставиха на друга основа. Уникалността на съдържанието стана основна предпоставка за създаване на успешна SEO статия. Ясното, добре структурирано съдържание, изградено от прости и лесно разбираеми от потенциалните читатели изречения, е следваща предпоставка за добра статия. Акцентът обаче е в ключовите думи и изрази, които правят един текст SEO. Затова първа стъпка към създаване на такова съдържание е правилният подбор на ключовите думи и изрази. Следващ момент е подбор на заглавие на статията. В него трябва да присъства поне една от ключовите думи.

След тази, повече техническа, отколкото творческа подготовка, се пристъпва към създаване на самото съдържание, в което стилът трябва да е лек, изказът изчистен и разбираем, без незначителни подробности, които не представляват интерес за потребителите. Есенцията на знанието е това, което търси всеки потребител, и баластрата трябва да отпадне при редакцията. Самите ключови думи, които ще доведат до Вашия текст, е добре да бъдат разпределени равномерно в цялото съдържание. Вмъкването им във всеки абзац по 2-3 пъти е оптимална честота на използване. Големината на статиите също е от значение. В момента Google индексира най-добре статии с дължина около 500-600 думи. Затова голямата статия е по-добър вариант за класиране напред в търсачката.

Последният щрих е добрата езикова култура на автора. Стриктно спазените граматични и пунктуационни правила оставят добро общо впечатление от текста.

Оптимизацията на уеб съдържанието е ключ към успеха на всеки сайт, за което е нужно планиране и работа.