За истинско блестящо представяне на даден обект е необходима луксозна, прекрасна и запомняща се реклама. Такъв проект бе осъществен от фирма Horos 5 https://www.horos5.com/ заедно с колеги от рекламния бизнес за хотел и ресторант Anastasia в София.

Това луксозно кътче се помещава в нова сграда в центъра на столицата и представлява уникално съчетание на класически дух и високотехнологично и модерно изпълнение. Хотелът е олицетворение на финия начин на живот в урбанизирания град.

 

Избор на визия за външна светеща реклама на хотел

 

Каква рекламна табела може да пресъздаде изтънчения усет за стил и класа, характерни за този хотел? Само такава, която напомня с всеки елемент за симбиозата между кралски лукс и градска среда и показва едно ново измерение на концепцията за изискан начин на живот. Външната светеща реклама не можеше да бъде просто надпис, рекламиращ сградата, а изражение на цялостното виждане на архитекти и проектанти за място, където класическата линия се преплита с модерни акценти и предлага съвременен прочит на познати архитектурни решения. В тази посока бе обмислена визията на рекламния продукт - като допълнение на архитектурното решение. Изборът на големина на обемния надпис и шрифт съответстват на представата за класически лукс.

 

Избор на материали за изработка на обемни букви за външна реклама

 

За класическата линия на архитектурните форми и детайли в строителството трябваше да се подберат материали за рекламна табела, които са в съответствие с бароковата архитектура. Неръждаемата стомана - инокс в златен цвят за лицето на светещите букви се оказа най-доброто попадение заради подчертаването на усещането за специален дух и атмосфера, които излъчва хотелът. Самите букви, както и логото, са изработени от PVC. Поливинилхлоридът се оказа много подходящ за случая, тъй като е лек материал, податлив на обработка и с него лесно се изпълняват надписи с всякакъв шрифт и големина, които без затруднение се монтират. Апликираният върху лицето инокс в златно осигурява красивата и изискана визия на всяка буква. Всички материали са подбрани да бъдат устойчиви на външни атмосферни условия.

 

Избор на осветление на обемната светеща реклама

 

Осветлението на надписа е решено като контражурно. Зад обемните букви са поставени диоди, които светят контражурно ( чрез задно осветяване). Контражурното светене създава ореол около осветяваната буква и надписът пленява с излъчваната мека, отразена светлина. Така се постига уникално подчертаване на силуета на всяка светеща буква. Контражурното осветление свети ярко, то е ефектно и силно притегателно през тъмната част от денонощието. Тази характеристика го прави най-подходящата възможност за осветяване на хотелска сграда.

 

Монтаж на външна светеща реклама

Монтажът на всички реклами с обемни букви се извършва с помощта на дистанционери за захващане към стени, конструкции и други опори. Това ги изнася напред, пред основата. Само така светлината може да падне назад и да се разпръсне около буквата, създавайки ореолния ефект на светене. Светещата външна реклама на хотел Anastasia е подчинена на изискванията за подходящ начин на позициониране на рекламата. Тя е наистина впечатляваща и спомага за уникалното излъчване на цялата сграда.

 

  1.  
  2.