Един изключително често задаван от хората въпрос е дали собствениците на различни продукти на Apple биха могли да използват един и същи кабел за да зареждате например своите iPad и iPhone или пък ще са им нужни различни кабели за всяко едно от устройствата.

 

На пръв поглед отговорът би трябвало да е отрицателен, защото това все пак са различни устройства и не би трябвало да се зареждат от един и същ източник и с един и същ кабел. Интересно, обаче, защо устройствата ще споделят един и същ конектор, ако не за да улеснят потребителите?

 

Съвременните технологии са изключително интелигентни

 

Нека да вземем за пример две устройства на компанията Apple - iPad и iPhone. Tехните захранващи адаптери са с различни размери и имат различна мощност. Въпреки това, те изглеждат взаимозаменяемо, при това поразително добре.

 

Казано на кратко, отговорът е да. Няма никакъв проблем да използвате едно и също зарядно за да зареждате вашите iPad и iPhone.

 

Това е така, защото съвременната електроника разполага със система от механизми, които гарантират, че устройствата черпят необходимото количество енергия за да се заредят бързо, но не твърде много енергия, че да се повреди по някакъв начин самото устройство.

 

Въпреки това, добре е да имате второ зарядно

 

Макар че ще можете да ползвате адаптера и кабела за Айфон и на двете устройства, препоръчително е да имате отделно и специално зарядно на всеки продукт. Дори и ако от няколко зареждания вашите устройства няма да се повредят, все пак в дългосрочен план това може да създаде големи проблеми с батерията.

 

Така например, ако сте по работа извън града не е проблем да носите само едно от зарядните, като правилният избор е да вземете по-мощното, но все пак когато сте си у дома, определено е по-добре да ползвате всяко зарядно по предназначение.

 

Ако сте загубили зарядното, или само кабела, или пък адаптера, тогава можете да разгледате в MyTel.bg, където можете да намерите всичко необходимо за вашия айфон на едно място. Така ще се погрижите за устройството си както трябва и няма да се притеснявате, че ще съкратите живота на батерията, без да искате това.