Можем да направим архитектурата на извънградската ни къща уникална, отговаряща на всичките ни изисквания за комфорт на обитаване, което включва както възможности за отдих, така и за работа. Заедно с това  тя може да се впише по най-добрия начин в околната среда, за да се чувстваме като част от естествения природен свят, без да изгубим нищо от удобствата на съвременните жилищни пространства.

 

Вписване на архитектурата на къщата в околното пространство

 

Това се постига чрез оригинални замисли при създаване на архитектурното решение на дома. Няма невъзможни неща! Дори при неравен терен, при сложен ландшафт могат да се намерят подходящи начини да се създаде оптимална връзка на къщата с околността, да се нагоди към релефа. Подходящите стъпки за вписване на архитектурата в заобикалящата природна даденост са немалко.

1. Да се избере добро изложение, позволяващо да се използват максимално даденостите на околността.

2. Да се отвори вътрешното пространство така, че природата да влезе в дома.

3. Освен консолидирането на къщата с природата, трябва да се вземат предвид възможностите светлината да прониква в дома през всички часове на деня. Една добра идея е поставяне на големи прозорци от пода до тавана, които да пускат светлината вътре. Такава архитектура дава на къщата лек и прозрачен характер.

  1.  
  2.  

​Архитектурни решения при оформяне на офис пространство вкъщи

 

Архитектурата на дома може да бъде решена и с оглед на професионалните занимания на домакините. За работещите от и в дома собственици това решение е не само оригинално, но и изключително полезно. В това отношение също има много добри идеи.

1. Частните и бизнес помещенията трябва да бъдат разпределени така, че да осигуряват спокойствието както на работещия, така и на семейството му, което почива или се забавлява. Никое от тях не трябва да губи чисто практическите си характеристики, за да може да функционира правилно. И тук геният на проектанта може да намери истинска изява в способността да  разпредели вътрешното пространство по начин, при който  зоните непрекъснато се допират, без никога да се пресичат.

2. При зонирането на къщата работните пространства трябва да бъдат в близост до дневната група помещения, за да се ползват предимствата на дневно позиционираните зони, пропускащи много светлина и с бърз достъп до външните пространства. Това създава работна атмосфера, както и удобство за посрещане на бизнес гости.

3. Работното пространство е добре да бъде в зона, осигуряваща гледка към природата. Отмората, релаксът, който дава всеки досег с природата, е незаменим при напрегнатия работен ритъм, който се усеща дори от дома.

 

Предимства на офиса у дома в извънградска къща

 

Възможността да се съчетаят в едно удобствата на домашната среда и на офиса е предимство, което не всеки може да си позволи. Ако разполагате с извънградска къща, това е неоценима възможност да извлечете добрите страни на тази даденост. Да създадеш идеален баланс между работно и жилищно пространство в лоното на природата, това е нещо, което може да бъде определено като съвременна архитектура на къща от най-високо ниво.