Ако се нуждаете от нов климатик за вашия дом, но искате да инвестирате само и единствено в уред, който да е максимално енергийно ефективен, определено трябва да помислите за покупката на инверторен климатик.

 

В търговската мрежа се предлагат голям брой марки от най-различни производители, идващи от различни краища на света, но онова, което ги обединява под един знаменател, определено е качеството на работата им.

 

Няма по-ефективен уред

 

Инверторният климатик като тип уред има изключително много предимства. Той може да осигури еднакво лесно охлаждане до комфортно прохладна температура, дори и в най-жаркото лято (разгледайте на https://klimatici.bg/).

 

В същото време, този уред служи и за отопление, при това със същата ефикасност. Тази оптимизация, която един инверторен климатик ще може да ви осигури, няма да откриете при нито един друг тип уреди, които се предлагат на пазара.

 

Ще намалим ли сметките за ток

 

Можете да сте сигурни, че покупката на инверторен климатик ще ви помогне да харчите много по-малко пари всеки следващ месец. Това ще стане благодарение на възможността да намалите сметките си за ел енергия.

 

Разбира се, това е напълно възможно, стига да изберете модел с подходяща мощност, съответстваща на мащабите на вашето собствено жилище или на стаята, в която се очаква от уреда да работи.

 

По темата с ефективността и икономичността на климатиците са правени доста проучвания и повечето от тях сочат натам, че ще можете да намалите с над 30% своите месечни разходи за ток.

 

Как става това

 

Инверторният климатик разполага с датчици с изключително висока чувствителност. Той калкулира много точно колко сте се доближили до тази температура, която е зададена за поддържане в помещението.

 

Вместо да спира работата си, както правят стандартните климатици, инверторът ще намали оборотите точно толкова, колкото му е нужно, за да поддържа градусите в желаните от вас норми.

 

Ще попитате какво значение има това? Ами много просто - доказано е, че при работата на климатика моментите с най-висок разход на електрическа енергия са именно включването и изключването на уреда.

 

Когато той е устроен така, че да намалява оборотите, климатикът автоматично преодолява един от най-енергоемките моменти в процеса на своята работа.