Колонните климатици могат да се видят във всеки един по-добре зареден магазин в търговската мрежа (разгледайте предложенията на eclima.bg). Те представляват доста малък процент от общия брой предложения в специализираните търговски обекти, но въпреки това, в редица ситуации са вариант без алтернатива.

 

Като цяло, колонните климатици имат редица предимства, които могат да накарат един човек да се насочи към тях и да ги избере. Те са изключително практични и удобни, като в много ситуации са в състояние да осигурят максимум ефективност на добра цена.

 

Когато кубатурата е много голяма

 

Тази разновидност в семейството на климатиците е често избирано решение, когато едно помещение има по-голяма площ (например около 100 или повече квадратни метра или когато таваните са много високи, което отново оказва директно влияние върху кубатурата на помещението.

 

В една подобна ситуация, колонните климатици могат да се справят много лесно, тъй като обикновено този тип уреди имат много голяма мощност. Те лесно ще ви спестят нуждата от покупка на втори стандартен климатик, а от там ще ви помогнат и нуждата да инвестирате не малко средства.

 

Има варианти и за малки площи

 

Определено си струва да се спомене, че колонните климатици предлагат и модели, които са създадени за да климатизират по-малки помещения (разгледайте предложенията на eclima.bg за да се уверите сами).

 

Няма как да не се отбележи, че тук и размерът на уреда е доста по-малък, като той лесно може да се постави в някой уединен ъгъл, където няма да пречи на хората, които живеят или пък работят в помещението.

 

Едно от качествата на този тип уреди е способността им лесно да се справят с осигуряването на комфортна температура за отрицателно време.

 

Тъй като са доста мобилни (поставят се на пода), те могат лесно да се местят в различни краища на стаята и освен това могат да се насочват в посоката, на където желаете да отиде топлия въздух.

 

Обикновено колонните климатици, които имат по-малка мощност и са създадени за по-малки по площ помещения се отличават и с това, че са един от най-изгодните варианти от финансова гледна точка, което ги прави много предпочитани и търсени.

 

Търсете климатик, който наистина ще ви върши работа, а не поредния боклук, който ще бъде изхвърлен след втората година ползване. Доверете се на професионализма на продава-консултантите, за да направите качествен избор. Това е, което можем да ви посъветваме!