Същност на окачени вентилируемите фасади със строителна фирма МД-90 за Вас

 

Обединяват естествена красота и практичност, заради високата степен на изолация, която имат. Това ги нарежда сред материалите с висока енергийна ефективност. Друго тяхно предимство е осигуряването на вентилация на стените, като не позволява сградата да задържа влага. Конструкциите на вентилационните фасади, могат да бъдат различни по сложност и вид – алуминиеви, дървени, каменни. Свръзката им се прави към стената и чак след това се монтира видът облицовка. Тя позволява разновидности,  в зависимост от предпочитанията.  Между конструкцията и облицовката се поставя топлоизолация с въздушен джоб от  40-50 мм. Това предпазва сградата от конденз и влага и създава преграда за запазване температурата от резки промени.   Конструкцията осигурява здравина и стабилност на изолацията. Топлоизолацията обикновено е най-често от минерална вата. Минералната вата се закрепва механично или чрез лепене в зависимост от специфичните характеристики на стените и нейната здравина, особено при реконструкции на сгради.

Окачените вентилируеми фасади притежават и добра пожароустойчивост поради почти нулевата  горимост на материалите. Имат и звукоизолация, която повишава ефективността на стените с около близо 1.5 до 2 пъти.

Вентилируемите фасади са особено предпочитани за реконструкция на сгради, тъй като лесно може да скрият дефектите. Монтажа е сравнително бърз.  Подържа се лесно във времето.

Но все пак окачените вентилируеми фасади нямат толкова масово потребление като обикновените контактни фасади. Причината е в  малко по-високата им себестойност, която във времето се изплаща многократно. Осигурява завидни предимства на сградата и нейните експлоатационни качества.

ventilazionni fasadi2

 

 

          ...  още за вентилируемите фасади със строителна фирма МД-90 за Вас

            1.1. Същност на фасадния сайдинг

  •    това е вид технология, която е част от вентилируемата фасада. У нас е от сравнително скоро като технология. Материала е на ванилова основа, тоест РVС. Има сайдинг и от други суровини като дърво, метали, но поради по високата себестойност е все още не така масово приложението му у нас. Тук се наложи по-скоро РVС –то поради приемливата си цена и се използва предимно при ниско строителство на еднофамилни къщи. Подходящо е както за нови сгради, така и за тяхното реновиране. Гамата от цветове е ограничена при виниловите материали поради тяхната специфика и характеристики /десетина цвята/.

 

          1.2. Строеж на фасадния сайдинг 

  • външна фасадна стена, изолационна вата, ветроизолационно фолио, скара и ванилов сайдинг. Целият процес е на суха основа и не подлежи на влияние на външни атмосферни условия. Поддържа се изключително лесно.

stroej sailing fasadaЗа повече информация за строителни услуги, посетете сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област – http://www.md90.biz