Когато сме изправени пред задачата да изберем външната фасадна мазилка ни се иска тя да е едва ли не "черешката" на тортата, защото е определяща за външния вид и стил на сградата. Освен външния вид, има и други фактори, които са от особена важност като здравина, устойчивост, качество, цени и т.н. Затова тук консултанти на строителна фирма МД-90 ще Ви помогнат с информация за различните варианти външни фасадни мазилки.

Външните фасадни мазилки най-обобщено се групират по химичен състав и структура.

 

1. Според химичен състав фасадни мазилки биват:

- акрилни - те са лесни за използване, непретенциозни, но са изключително издръжливи и предпочитани както за външни, така и за вътрешни условия. Не са препоръчително за райони, където влажността е над допустимите нормални норми.

- минерални - подходящи са за външно и вътрешно приложение, което означава, че имат нужните качества за здравина и цветова гама. Не образуват плесени, но се мокрят при по–силен дъжд и не са устойчиви при по-силни механични въздействия.

- силикатни - подходяща за покрития на естествена основа, устойчива на външни влияния.

- полимерни - устойчиви, еластични, лесна за поддръжка, подходящи за минерални и бетонни основи като финален цветен щрих.

- силиконови - подходящи за външни условия, миещи се, антистатични и влагоотблъскващи, може да бъде само допълнения към бетони, към изолационни покрития, гипсови основи и др.

 

2. Според структурен състав  фасадните мазилки са:

- драскана - финна еднородна смес;

- влачена - с  по-едрозърнест състав и оттам и името и, тъй като остава следи;

Все пак, за да направите своя избор за външна фасадна е най-добре да се консултирате с професионалисти в тази област на строителството.  Съществуват множество външни мазилки и коя да изберете зависи от специфичността на Вашата фасада, географски район, предназначение, хибридност с основата, експлоатация и много други.

Повече за нашите услуги, както и повече индивидуална информация за строителна фирма МД-90 за Варна и област  - www.md90.biz