Това е последният щрих, който дава живот на дома – избора на цветове и тяхното излъчване. Но преди да се стигне до момента, в който боята да бъде нанесена има процеси, които не можем да прескочим. Трябва да подчертаем, че от изключителна важност за гладкостта на стената е шпакловката. Тя предава не само гладкост, но и гланц на стени и тавани при добро качество и изпълнение.  Идва въпросът, каква да бъде шпакловката и има ли разновидности при нея?

Шпакловката може да бъде варова, гипсова и тук строителна фирма МД-90 и нейните консултанти ще Ви запознаят с предимствата и недостатъците на двата вида шпакловка.

- гипсова шпакловка – предимството и е получаването на идеално гладка или т.нар. още „сатенена” повърхност при добро нанасяне. Притежава висока здравина, бързо съхне и може да бъде нанесена на един слой, няма излишни загуби на материал, притежава висока производителност при полагане. Единствен недостатък на гипсовата шпакловка е подготовката на стената и обработването и с дълбоко проникващ грунд, за да е безпроблемно нанасянето на боята след това, особено ако е на латексова основа (грундирането е необходимо, за да осигури добро сцепление на боята с основата).

- варова шпакловка – тя се полага върху варовата основна мазилка. Ако искате да имате все пак идеална огледално гладка повърност на получената шпакловка, трябва да бъде допълнително обработена с още един пласт на същата варова основа, който да осигури нейното по-високо качество.  Предимствата и са най-вече в създаването на условия, при които стената запазва свойствата си да може да „диша”, тоест регулира влажността на въздуха, има антибактериален ефект, няма вредни елементи в съдържанието си, което я превръща в подходящ вариант за хора, склонни към алергични реакции, тъй като е на варова основа. Съхне бързо, нанася се на много тънък слой, повърхността и остава бяла, което е добра основа за нанасяне на боята след това.  

  Повече за строителни довършителни ремонти и информация на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област на адрес – http://www.md90.biz