Жилища във вилни зони – специфични данни от строителна фирма МД-90 за Варна и област:  

  Това са обикновено летни вили за почивка, а може да бъдат използвани и за постоянно местоживеене в зависимост от мястото и начина на живот на нейните стопани, най-често имотите са и в регулация. Могат да съществуват като като селищни самостоятелни образования  или като част от вече съществуващо населено място.selihno obrazovanie

     Жилищната площ на вилните имоти не може да надвишава 80% от общата им територия.  Когато вилните имоти са в регулация, тяхната плътност, височина интензивност  е следната:

  • - плътност не повече от 40% от площта на имота
  • - височина не повече от 7 м на сградата, а на покривното - пространство не повече от 10 метра общо.
  • - минимално озеленена площ 50 % от общата такава.
  • - интензивност на застрояването – не повече от 0.8, това е кинтата, която се определя от площта на имота.
  • - друга важна особеност за Вас, предоставена от строителна фирма МД-90 е възможността и правото на  вилните имоти да имат външни стълби с височина не повече от 1.20 над средното ниво на терена.
  •     Крайградската вила има множество предимства и става все по - предпочитана възможност у нас. Тя може да бъде както монолитна, така и модулна, а може и да се комбинират и да се получи една наистина уникална за Вас вилна къща. Дори ако вече имате готов проект, фирма МД-90 може да нанесе необходимите корекции, ако искате нещо да допълните като гараж да речем,  веранда или нещо друго.  Нашите консултанти и проектански екип ще Ви съдействат. 

  Надявам се тази информация да бъде полезна за Вас, когато решите да построите своята лятна резиденция за почивка или постоянно местоживеене. За повече информация за услугите на МД-90, които може да Ви предоставим, нашия сайт и блог на адрес: http://www.md90.biz