Неоновите реклами са чудесен начин да привлечете вниманието към бизнеса си, когато са поставени навън. Те могат да бъдат използвани също, за да ви дадат малко по-голяма индивидуалност, когато служат като интериорен декор. Достъпни са, дълготрайни и лесни за поддръжка. Ако имате светещи неонови реклами или обемни букви или планирате да използвате такива за бизнеса си, важно е да знаете малко за това каква поддръжка изискват. Обърнете внимание на някои прости съвети, които ще ви помогнат да се грижите за тях.

 

Почистване

 

Най-важното нещо, което трябва да направите, за да запазите рекламата в добра форма, е да я поддържате чиста. Когато не се поддържа чиста, тя в крайна сметка престава да изглежда светла и приятна и започва да изглежда мрачна и непривлекателна. Прахът и мръсотията наистина се виждат, когато се намират върху ярко осветена тръба.

 

Преди да започнете да почиствате неоновата табела или обемните букви, уверете се, че  са изключени. Лесно е да се мисли за неоновите знаци като за безопасни, защото не се нагорещяват, когато светят. Въпреки това те все още се захранват от трансформатор, от който може да получите опасен шок, ако не внимавате.

 

За да премахнете праха, използвайте прахосмукачка с четка, за да се отървете от възможно най-много прах. След това избършете тръбите с найлонова четка или мека кърпа. Четката може да бъде полезен инструмент за почистване на прах, намиращ се в труднодостъпни кътчета.

 

В зависимост от това, къде се намира вашата светеща реклама, може да се наложи да я чистите редовно. Някои табели обаче натрупват повече мръсотия и се нуждаят от по-дълбоко почистване. Например, неонови знаци и обемни букви, разположени в близост до грил в ресторант, имат тенденция да натрупват мазнини. А неонови знаци, разположени в секцията за пушене на бар, могат да се покрият с никотинови петна. За да почистите замърсяването, нанесете препарат за почистване на амонячна основа върху мека кърпа и го използвайте, за да изтриете внимателно мръсотията. Не прилагайте прекалено голям натиск, ако не искате да счупите стъклените тръби. След като сте премахнали мръсотията, напръскайте нова чиста кърпа с вода и я използвайте, за да премахнете остатъците от почистващия препарат, преди да включите отново.