Покупката на обувки е толкова сложна и се ръководи от толкова неща, че трудно може да се побере в няколко изречения. Въпреки доброто ни желание и ясното съзнание, че чифт неудобни обувки могат да направят живота ни черен, ние все пак можем да сбъркаме.

 

Все пак, ако подберем внимателно магазина и се доверим на търговец, който е известен с качеството си (вижте в Stemanelli.com) шансът за успех нараства. А ако се съобразим и със следващите 4 фактора, ще попаднем на нещо, което ще ни допадне наистина.

 

1. Важен е моделът на обувката

 

Винаги при покупка се съобразявайте с модела на обувката. Ако сте свикнали да носите маратонки, може да ви е трудно да прецените какъв номер ви е нужен при покупка на официални кожени обувки, например. Кожените обувки могат да бъдат по-заострени в предния край, което може да наложи да закупите по-голям номер.

 

2. Важно е какво е времето навън

 

Ако времето е много горещо, краката на човек могат да са по-подути, особено ако е бил в движение през целия ден. Ако в такъв ден сте решили да купите с отстъпка зимни обувки, трябва да имате предвид, че през зимата краката ви ще са по-стегнати.

Мъжки обувки от TendenZ

 

3. Възможно е да ви стягат обувки, които вече сте пробвали

 

Специалисти съветват при покупка на обувки по възможност да пробвате избрания модел и на двата си крака. Причината е, че при много хора единият крак или ръка могат да са малко по големи.

 

Това може да е напълно в рамките на нормалното, но все пак може да е достатъчно за да направи обувките неудобни за носене. Ако знаете кой от двата крака е малко по-голям, можете да поставете обувката си директно на него и тогава няма нужда да я ползвате на другия.

 

4. Има значение с какви чорапи пробвате обувката

 

Има хора, които си търсят зимни обувки, но ги купуват през по-топлите месеци от годината, когато съответно ги пробват с тънки пролетни или летни чорапи. Това може да се окаже малко объркващо през зимата, когато установите, че обувките ви стягат.

 

Причината е, че повечето пъти през зимата носим дебели и плътни чорапи, които заемат не малко място в самите мъжки обувки. И обратно - ако пробвате леки летни обувки на намалена цена през зимата, имайте предвид, че дебелите чорапи ще бъдат заменени с нещо тънко.