Претърпяното ПТП може най-малко да доведе до имуществена щета, която да е трудна за самостоятелно покриване.

Ако има и други щети, като емоционален стрес, телесни щети или, още по-зле – смъртен случай, има такова нещо като автокаско и застраховка гражданска отговорност.

Тези застраховки са особено важни, а гражданската даже е задължителна за всичко шофьори на пътя. Тя покрива щети до 1 млн. лв. , в това число обезщетение при смъртен случаи и телесни повреди.

Всичко това е добре, но какво става ако от другата застрахователна компания ви откажат да платят това, което ви се полага? Тогава търсите добър адвокат при ПТП, който да защити вашите интереси и права.

1. Търсете по кантори или адвокатски гилдии

Първото направление, по което бива да потърсите е в кантора или в адвокатската гилдия, която специализира в този вид дела.

Това са места, на които почти всеки адвокат с опит може да кандидатства, но генерално са поприще на наистина най-добрите в бранша. Там те обменят опит за дадени казуси, помагайки си един на друг да бъдат още по-добри специалисти.

Има и кантори като Zastrahovan.eu, които имат отделен подход от този на гилдиите, благодарение, на който успяват да предоставят значително по-добри резултати.

2. Търсете адвокат при ПТП по конкретен казус

Ако търсите адвокат като цяло, то едва ли този адвокат ще знае специфично какво се прави при ПТП и най-вероятно би ви препратил към друг свой колега.

За да си спестите времето и излишното размотаване от кантора на кантора, е добре да търсите специфично адвокат при ПТП – той ще знае точно какво трябва да се направи без значение от коя страна на нарушението се намирате.

3. Става дума за застрахователно право

Добре е да имате предвид, че при ПТП всъщност не се обръщате към административен адвокат, а към адвокат, който специализира в застрахователно право. В България казусите с ПТП-та се уреждат по посока на застраховката, без значение какво се е случило.

Ако има смъртен случаи то тогава КАТ и МВР ще вземат отношение по случая и най-вероятно ще заведат дело срещу нарушителя, ако той бъде намерен за виновен за случая.

4. Адвокат по гражданско право ако има телесни щети

Можете и да се обърнете към адвокат по гражданско право ако в следствие на ПТП, има телесни щети. Ако решите да съдите виновника за увреждане, това можете да направите с помощта на адвокат по гражданско право.

Ако искате да намерите и двата вида добър адвокат при ПТП, то тогава най-доброто място да го направите е при адвокат Деян Николов.