Премахването на нежеланото окосмяване е трудна и отнемаща много време процедура, на която се подлагат ежедневно много хора. Традиционните методи, като епилиране, кола маска и бръснене са ефективни, но те не предлагат дългосрочно решение, а причиняват и ред други неудобства, като враснали косми, изгаряния или порязвания.

 

Преди повече от десетилетие развиването на технологиите доведе до създаването на диодна лазерна епилация, която не само премахна тези проблеми, а и предостави дългосрочно решение за намаляване и трайно премахване на космите. Тя е най-бързо развиващият се метод за премахване на нежеланото окосмяване по цялото тяло, а нейните основни предимства са ефективност, ефикасност и удобство.

 

Важно е обаче да разберете, че чрез нея се постига постоянно намаляване на космите, но това не означава 100%, а по-скоро от 50 до 90%. Нови косми могат да се появят във времето в третираните области, но те са много по-фини и разбира се, процедурата може да се повтори отново, за да бъдат те пак отстранени.

 

5 ползи от диодната лазерна епилация

 

Лазерната епилация има много предимства в сравнение с другите методи за премахване на косми. Но ние сме подбрали 5-те основни причини, поради които тя да бъде вашият избор.

 

  1. Процедурата не отнема много време

Лазерните процедури са по-бързи от очакваното. Например, ще ви отнеме само 20 минути, за да премахнете космите на подмишниците и слабините.

 

  1. Спестявате пари в дългосрочен план

С постоянното намаляване на окосмяването вече няма да ви е нужно да купувате самобръсначки, депилатоарни кремове и да посещавате козметичните салони ежемесечно. Може би цената, която ще заплатите сега за диодната лазерна епилация ще ви се стори не малка, но с течение на времето и с дълготрайния ефект, който тя предлага ще се уверите, че сте спестили доста пари.

 

  1. Предотвратява и премахва врасналите косми

Диодната лазерна епилация е най-добрият вариант за предотвратяване и отстраняване на врасналите косми. Тя е идеалното решение, за тези от вас, които имат чувствителна кожа и страдат от кожно раздразнение вследствие на кола маска или бръснене.

 

  1. Спестявате време

Лазерната епилация премахва необходимостта от бръснене всеки ден. Просто помислете колко време прекарвате с бръснач в ръка!

 

  1. Не е нужно да чакате космите отново да пораснат

За разлика от кола маската, при лазерната епилация вие можете да бръснете космите между процедурите. Кажете сбогом на дните, в които чакате космите да израснат отново; подлагайки се на процедурата, вие може да бръснете космите колкото искате.

 

Предимствата на диодната лазерна епилация пред останалите методи за премахване на нежелано окосмяване са повече от ясни и тъй като разходите за нея намаляват във времето, повече няма нужда да обсъждаме, че да се доверите на нея е вашето най-правилно решение.

 

След като разбрахте какви са ползите от диодната лазерна епилация, вижте кои са най-често задаваните въпроси от клиентите ни.

 

1. Колко сесии са ми необходими?

 

Всяка част от тялото има различен цикъл на растеж на космите и той може да варира от 4 до 12 седмици. Необходими са няколко процедури, за да забележите значителното намаляване на космите, а заедно с това и цялостно забавяне на растежа им. След всяка процедура можете да очаквате от 10 до 15 % намаляване на космите, а след 8 процедури и максималното им намаляване.

Важно е да знаете, че броят на процедурите, от които се нуждаете, зависи от много фактори, като областта на тялото, в която е окосмяването, от цвета на кожата и косата, от пола, от хормоните, както и от някой здравословни състояния.

 

2. Как работи?

 

Лазерните системи използват енергия под формата на светлина, за да разрушат космения фоликул. Енергията от светлината се абсорбира от пигмента меланин, който придава цвят на косата. Косъмът бързо поглъща тази филтрирана светлина и я прехвърля в околните клетки, което на свой ред я превръщат в топлина. Това нагряване разрушава клетките и ги прави неспособни да предизвикат по-нататъшен растеж на космите.

Консултацията Ви преди процедурата започва с тест на малка област, за да бъдат избрани правилните настройки според цвета на кожата и вида на космите ви. Обработените косми ще паднат след две седмици, когато епидермиса се поднови, но е възможно и някои от тях да паднат и по време на процедурата.

 

3. Как да избера подходящото козметично студио?

 

Потърсете реномирано студио за диодна лазерна епилация като Wave Estetic Center с положителни отзиви от клиенти. Това е гаранция, че предлаганите услуги са наистина качествени.