Тентата е отличен начин за създаване на временна плътна сянка през лятото, и място с покрив за през есента и пролетта, когато дъждовете отново се завърнат. Но как точно да изберем тента, която ще ни върши добра работа?

 

Точно това ще разберете днес с избраните от нас пет тайни трика при избор на тента за задния двор.

 

1. Височината ѝ има значение

Първото нещо, на което бива да обърнете внимание е височината на вашата тента. Макар и повечето магазини да предлагат тенти със стандартна височина, магазини като TeMax.bg предлагат разнообразни селекции от продукти, които могат да ви объркат.

Повечето тенти са с минимална височина от 2 метра в най-ниската си точка, като тези със скатени покриви могат да достигнат до 3 метра височина.

 

2. Повече пространство за всички

Важно е да изберете тента, която да побира всички ваши гости под един покрив, тоест да бъде с достатъчно площ, за да предостави удобно и обилно количество сянка.

По-малките тенти могат да не са толкова скъпи, но за сметка на това не са особено удобни ако се опитвате да поберете всички под един покрив.

3. Да има възможност за странични капаци

Някои тенти идва с допълнителни модулни странични капаци, с които да предпазвате от вятър, слънце и дъжд. Когато подбирате своята нова тента от TeMax.bg, най-добрата идея е да подберете такава, която идва с подобни модулни капаци.

Те не са задължителни и могат да се премахват по всяко време, затова е препоръчително да са налични.

Тентите без подобни модулни капаци или страници пак могат да служат страхотна работа и да ви задоволят напълно, но при страничен вятър, сняг, дъжд или слънце, ще изпитате дискомфорт.

 

4. Да спира светлината и дъжда правилно

Важно е за една тента да спира светлината и дъжда, все пак това е основната ѝ функция. Това е причината те масово да се произвеждат от полупрозрачни материали с фиксирани фибри, които стопират UV и гама лъчите на слънцето.

 

5. Да може да се сгъва и прибира, когато не е нужна

Тентите, ако са от добрите, заемат място, а това е място, което понякога трябва да се ползва за нещо друго. Ако изберете тента от TeMax.bg то нашата препоръка е да изберете такава, която може да се сгъне и прибере, когато не е нужна.

 

Подобни тенти са от най-желаните продукти на пазара, тъй като комбинират всичко най-добро в света на градинската мебел, без да се налага потребителите да правят компромис със собствените си желания.