Вашата грижа за кожата всяка сутрин винаги е една и съща и тя се свежда до почистване, хидратиране и освежаване. Но въпреки това вие я чувствате малко по-различно и само в рамките на един-два часа след сутрешния ви тоалет вие вече я усещате някак суха и опъваща.

Чудите се дали сте забравили нещо? Хидратирахте ли я добре, преди да излезете? Лятото вече отмина и времето постоянно се променя, което означава, че и вашата ежедневна грижа за сухата ви кожа трябва също да се промени.

 

Защо е важно да променяте грижата за кожата си всеки сезон?

Кожата винаги е изложена на вредното влияние на околната среда, което означава, че тя е много по-уязвима на промените в климата, отколкото другите органи в тялото. Водата във въздуха влияе върху баланса на хидратацията в кожата ви. Влажният климат може да омекоти кожата и да улесни грижата за нея, но сухият климат може да я дехидратира, което ще доведе до появата на фини линии и бръчки.

Що се отнася до влиянието на климата върху кожата, то всеки сезон има предимства и недостатъци. През лятото например, грижата за кожата може да бъде по-лесна, тъй като въздуха е по-влажен, отколкото през зимата. Летният начин на живот също може да помогне на кожата да изглежда по-свежа и красива, тъй като тогава ние консумираме повече пресни плодове и зеленчуци, по-активни сме, а това води до увеличаване на кръвообращението и помага на кожата да остане здрава. От другата страна летните месеци също имат своето негативно влияние като това, че сме изложени повече на коварните слънчеви лъчи, а това може да ускори появата на бръчки. Времето прекарано на климатик изсушава кожата, а горещината пък е причина за повишено изпотяване, което може да доведе до запушване на порите.

Падането на температурите води до по-студено и по-бурно време. Вятърът е по-силен и температурите могат да варират значително всеки ден. С тази промяна на времето кожата ни трябва да се адаптира, така че грижата за кожата трябва да се промени заедно с нея.

 

6 съвета за най-добрата грижа за кожата през есента

За да поддръжката кожата си безупречна докато преминавате през различните сезони, опитайте тези 6 съвета, които споделиха с нас опитните специалисти от Beautyforce.

В зависимост от това как усещате кожата си какви признаци показва тя ще можете да прецените колко често да правите всяка една от тези стъпки всяка седмица.

 

Сменете почистващата козметика

Това може би е най-важното нещо, което трябва да направите за вашата кожа. Потта и активността през лятото често изискват по-силни почистващи продукти, докато през зимния сезон избрана от вас козметика за суха кожа трябва да бъде по-деликатна. Ако след почистване усещате кожата си по-суха и опъната потърсете козметични продукти, които нежно хидратират кожата, без да я утежняват.

 

Сменете вашия тонер

Това е следващата логична стъпка, след като замените вашита почистваща козметика, тъй като ще ви трябва продукт с малко по-балансираща сила. Запомнете нещо много важно, когато избирате своя нов тонер – в никакъв случай не купувайте продукт, в който се съдържа алкохол, тъй като той допълнително ще изсуши кожата ви, а вие искате точно обратното. Затова потърсете специализиран тонер и козметика за суха кожа.

 

Сменете хидратанта си

Вероятно вече сте чували, че най-добре да използвате естествени масла през лятото и крем през зимата. Докато през лятото хидратиращата козметика за суха кожа може да бъде с по-лека основа, за да не запушва порите, то през зимата тя трябва бъде с по-силно хидратиращ ефект, тъй като кожата по-малко се омазнява през есента и зимата.

 

Ексфолирайте

Почистването на кожата чрез специални ексфолианти е препоръчително, защото по този начин, освен, че ще отстраним мъртви клетки ще се предпазим и от появата на тъмни петна. С наближаването по-студения сезон кожата започва да произвежда по-малко себум и това може да бъде причина кожата ви да бъде по-чувствителна към вятър, дъжд, променящи се температури. Използването на специални ексфолираща козметика за суха кожа през зимата не трябва да бъде прекомерно, защото вместо да я почистите и освежите можете да я изсушите прекомерно отмивайки и малкото естествени масла от кожата.

 

Извадете хидратиращите маски

Преходът от лятото към есента е съпроводен с по-студен въздух, които може да дехидратира кожата ви. Това автоматично означава, че освен хидратираща козметика за суха кожа вие ще се нуждаете и от допълнително овлажняване на кожата, което можете да получите от специални хидратиращи маски за лице.

 

Хидратирайте, хидратирайте, хидратирайте!

Факт, че студеното време дехидратира кожата, но за да балансирате, освен специална хидратираща козметика за суха кожа можете да увеличите и консумацията на вода. Така ще хидратирате организма си както отвън така и отвътре.

 

Бонус съвет: Когато решите да смените козметика, която използвате с така за по-суха кожа, то изчакай няколко седмици, за да можете по-точно да определите дали има ефект или не преди да се откажете от даден продукт и да посегнете към друг.

 

На пазара се предлага наистина огромно разнообразие от козметика, но ако искате най-добрата грижа за вашата кожа, то не се колебайте, а заложете на професионална козметика за суха кожа, която можете да откриете на https://beautyforce.bg/тип-кожа/суха-дехидратирана-кожа. В каталога на онлайн магазин Beautyforce ще откриете наистина качествени продукти с гарантирано качество от топ марки като Jean d'Arcel и Arcaya.