Какво иска клиентът?

Когото и да попитате, когато става дума за ремонт, ще ви отговори, че основното, което иска е качество и бързина. Е, и ниски цени, разбира се, но това се отнася за всички сфери от живота. Клиентът търси строителни фирми, особено такива, специализирани в ремонт на покриви, които предлагат високо качество, но в същото време и кратки срокове на изпълнение. Нормално е да се запитаме: Възможно ли е това и няма ли бързината да се отрази на качеството?

 

Каква е жестоката действителност?

Истината е, че един сериозен покривен ремонт може да се направи или бързо или качествено. Ако очаквате дейности, като: разпокриване, подмяна на дървената конструкция с изграждане на нова, нареждане на нови керемиди с предварително положена хидроизолация и замазване на капаците на билата да протече за 2-3 дни, значи нямате никаква представа от покривите, като съоръжения и очакванията ви са нереални.

 

Реалността показва, че един основен ремонт на покрив с изграждане на нова дървена конструкция не може да приключи за по-малко от седмица и който ви обещава нещо друго, или ви лъже или работи некачествено. Дори и най-многобройната строителна бригада не може да се справи по-бързо, без това да се отрази на качеството. Всеки етап от покривния ремонт изисква да се обърне специално внимание на дребните детайли, а както знаем дреболиите отнемат най-много време.

 

Как да получите и качество и бързина?

Добре организираните строителни фирми са стиковали толкова добре своя екип, че всеки един знае своите отговорности и обикновено се заема с определена част от покрива – едни са специалисти по нареждането на керемиди, докато други са натрупали опит в построяването на носещата конструкция. Едни могат да разкроят и запоят ламаринените обшивки, докато други са експерти в нареждането и подмазването на капаците.

 

Използвайки услугите на точно такава фирма, вие ще получите наистина качество и бързина, като отново подчертаваме, че при дейности, като ремонтирането на покриви, бързина не означава, че за ден-два ще имате изцяло нов покрив. Ако наемете бригада от двама-трима човека отново не можете да очаквате ремонтът да приключи бързо. Възможно е да получите качество, но не и работа, извършена за по-малко от седмица.

 

Ако искате работата да се извърши бързо и качествено, наемете строителна фирма или бригада, състояща се от поне 7-8 човека и то добри специалисти в покривните ремонти. Показател за нивото на фирмата са инструментите, с които тя работи. Остарялата или неподходяща техника и инструменти ще забавят значително ремонтните дейности и със сигурност ще повлияят на качеството.

 

Добрите професионални фирми инвестират в своята работа, закупувайки модерна специализирана техника и то в достатъчно количество, така че работниците да не изчакват освобождаването на един инструмент, за да бъде използван от друг член на екипа. Добрата екипировка позволява работата да се извършва с възможно най-бързи темпове и то с професионално качество – точно това, от което се нуждаят клиентите.

 

Когато ви предстои да наемете фирма или бригада, която да направи професионален ремонт на вашия покрив не се подлъгвайте по празни обещания, като ‘’Качество и бързина’’, защото и двете са много разтегливи и субективни понятия. Избирайте строители с дългогодишен опит и се запознайте с тяхната работа, като огледате поне един-два покрива, ремонтирани от тях. Мнението на клиенти, използвали техните услуги ще ви бъде от огромна полза, затова не се притеснявайте да разпитвате. Всеки ремонт на покрив е скъпа процедура, а никой не иска да хвърля парите си на вятъра.