Ако сте от щастливците, които са построили собствен дом или са изграждали от нулата търговски обект или промишлено помещение, вероятно сте наясно с това, колко сложна, скъпа и отговорна работа е въвеждането в експлоатация на най-важните компоненти от сградите – електричеството и водата.

 

Всяка сграда, била тя жилище, офис, магазин или предприятие се нуждае от ток и вода, а това налага изграждането на самостоятелна инсталация. Кой може да се заеме с тази дейност? Отговорът е ясен – това са професионалните фирми, предлагащи професионални ВиК услуги. Изключително важно е да наемете лицензирана професионална фирма, не само защото законът го изисква, но и защото именно тези инсталации ще ви бъдат най-нужни.

 

Ако електрическата инсталация не е изградена правилно има сериозен риск от възникване на пожар. Ако ВиК инсталацията не е изградена професионално – наводнението е само въпрос на време. Тук ще наблегнем на ВиК услугите, защото за тях болшинството хора се сещат едва когато възникне авария, а такава възниква обикновено, когато водопроводната мрежа не е изградена според правилата.

 

Защо е важно изграждането на водопровода да бъде направено от професионалист?

 

Изграждането на ВиК инсталация от нулата е много сложен процес. Той не представлява  просто прекарване на едни тръби в дадена сграда, а много повече. Процесът включва професионално направен проект, който да осигури оптималната експлоатация на инсталацията, така че да няма прекъсване на водоснабдяването, налягането на струята да бъде с идеалните параметри, да се изключи всякаква възможност за поява на течове и запушване на канализацията и още куп дребни (на пръв поглед) детайли.

 

Ако сте новодомец, вероятно сте вложили много пари в построяването на дома си и неговото обзавеждане. Бихте ли рискували един теч да унищожи интериор за десетки хиляди? Едва ли! За да не го допуснете, обаче е от ключово значение да използвате професионални ВиК услуги и то от доказана фирма, а не от некомпетентни и небрежни водопроводчици, които ще трупат знания и опит на ваш гръб, за което вие ще си платите прекалено скъпо.

 

Освен всичко останало, коректните ВиК фирми ще ви насочат към най-качествените съвременни материали и ще настояват да се използват именно те. Не се доверявайте на водопроводна фирма, склонна да се съгласи с вашето желание да икономисате средства, защото тази фирма не мисли за последствията, с които неизбежно ще се сблъскате. Тя мисли само как да ви вземе парите, а това е индикация, че не държи или не може да предложи качествена услуга.

 

Какви допълнителни ползи ще получите, използвайки професионални водопроводни услуги?

 

Освен перфектно изградени и функциониращи водопровод и канализация, използвайки професионални ВиК услуги вие ще можете да се възползвате и от някои допълнителни екстри. Фирмата, изградила и въвела в експлоатация вашата водопроводна инсталация може да ви предложи абонаментни услуги, така че в случай на авария да реагира по най-бързия начин и то без да се налага да плащате за посещението. Още повече това е фирмата, която познава в детайли всяка част от водопровода в дома ви и най-добре знае къде може да възникне проблем и как да го отстрани с минимум поражения върху интериора.

 

Друго допълнително удобство, от което бихте могли да се възползвате, работейки с лоялна и коректна фирма за ВиК услуги е възможността да ги потърсите късно вечер, през уикенда или в празничен ден и те да се отзоват по всяко време. За много потребители именно това е най-голямата болка – липсата на водопроводчици в извънработно време, а авариите, както знаем нямат почивен ден и не се съобразяват с графика на ВиК фирмите.

 

Още една причина да използвате професионални ВиК услуги е възможността да ви бъдат монтирани от същите специалисти пералнята и съдомиялната машини. За новодомците това е една отлична възможност да се възползват от комплексна услуга, което със сигурност ще им коства много по-малко средства, отколкото ако наемат водопроводчик за всяка отделна услуга.

 

Не на последно място ще поставим и отличната отчетност при професионалната водопроводна услуга. Много водопроводчици си спестяват издаването на фактура или разписка за извършена и заплатена услуга, а това ви касае сериозно, не защото по този начин те или фирмата, която ги е изпратила укриват приходи, а защото лишават вас от потребителските ви права.

 

Когато имате фактура или какъвто и да е официален документ, вие можете да направите рекламация, в случай на авария и да получите безплатно отстраняване на повредата. Добрата отчетност също така е изключително важна за търговските и производствените помещения, където всеки разход трябва да се заприходи и въведе в счетоводството на фирмата. Поради всички тези причини е изключително необходимо да се използват професионални ВиК услуги не само при изграждането, но и при поддръжката на водопровода и канализацията.