Когато започнете да търсите гаражни врати, които да отговарят на вашият бюджет и технически изисквания ще видите, че това не е толкова лесна задача. Например, вие трябва да решите в какъв ценови диапазон ще търсите, трябва да изберете подходящ материал, дизайн и не на последно място, дали вратата да бъде с ръчно или автоматично отваряне. В тази статия ще намерите отговорите на повечето от тези въпроси:

Гаражна врата

Кой от различните механизми е подходящ за дома?

Това зависи от гаража, неговият светъл отвор и разстоянието му до улицата. При отварянето си, гаражни врати с въртеливо-постъпателен ход имат нужда от място пред тях, за да могат да се изнесат в долната си част преди да се качат в близост до тавана на гаража.

Следващият механизъм е този на гаражни секционни врати Doordecor, които също като първите се прибират в горната част на гаража. Тук се изисква малко повече височина на гаража за да има място за главите. Този тип механизми обаче са най-издръжливите и предоставят несравнима сигурност, както за тези които ползват вратата, така и срещу тези, които се опитват да я отворят с цел нарушаване на личното пространство.

Какъв материал трябва да избера?

За някой това е един от най-важните въпроси при избор на гаражни врати. Често от материалите зависи външния вид, здравината и общото представяне на вратата. Обикновено може да се избира от 5 вида материали – дърво, стомана, фибростъкло / плексиглас, ПВЦ и алуминий. Сред тях, стоманата е най-предпочитана заради нейната здравина, ниска цена и възможност за оформяне на красиви елементи, с които да се придаде стил и завършеност.

Тук обаче има опасност от поява на ръжда, ако вратата не е от реномиран производител. Дървените врати също са от висока класа и са много елегантни, те не могат да ръждясат, но има вероятност да се появят гъбички в случай, че не ги третирате с правилните химикали. Вратите от плексиглас са от средната ценова категория. Те имат нужда от повече почистване, за да се запази пропускливостта на светлина към гаража. Леки са и това ги прави идеални за автоматизиране.

Алуминият също е много ниско тегло и се определя като по-леката версия на стоманата. Вратите с ПВЦ покритие изискват най-малко грижи. Те са устойчиви на всякакви атмосферни влияния и имат слънцезащитно покритие.

Doordecor отлично решение при избор на гаражни врати с професионален монтаж. Може да посетите техните шоуруми в столицата на адрес:

  • 1756 София, жк. Дървеница, ул. "Канарче" 6Б, тел: 02 477 80 90​,
  • 1303 София, ул. "Опълченска" 76, тел: 02 936 8000,
  • 1111 София, ул. „Хемус“ 74, магазин 7, тел: 02 971 7078