Пробиотиците са микробни хранителни добавки, регулиращи баланса на полезните и вредните микроорганизми в тялото ни и подтискат гнилостните процеси в червата и стомаха. Стрептококус термофилус, лактобацилус ацидофилус, бифидобактериите и лактобацилус булгарикус са пробиотици, произвеждащи множество витамини и аминокиселини (В1, В2, В6, В12, К), които спомагат за разграждането на храната и стимулират имунната система.

Пробиотици

Най-редовно ги приемаме по естествен път, когато консумираме кисело мляко и извара. Дори и пробиотиците да са неизменна част от ежедневната ни храна, има и такива случаи, в които нашият организъм изнемогва и не можем сами да си набавим нужното количество пробиотични вещества.

Ако сте боледували, и са били нужни антибиотици, в такъв случай е желателно да приемате пробиотици Haya Labs като допълнителна хранителна добавка. Поради силното си действие антибиотиците унищожават както благоприятни, така и неблагоприятни бактерии и нарушават нормалното състояние на чревната флора.

На тяхно място се заселват паразити и гъбички. За да се отървете от тях, ви изписват други антибиотици. Вместо да чакате положението да стане нетърпимо, посъветвайте се с лекаря си и след като сте приемали антибиотик, можете да започнете да приемате и пробиотици.

Интересно ви е как се предлагат пробиотичните продукти? Предлагат се на капсули, течности и пудра. Пудрата е замразена. Трябва да я разтворите в преварена вода и да изпиете течността на празен стомах. Течностите не са най-удачният избор. Те са с кратък срок на годност - 14 дни, а ефектът на въздействието им е много нисък. За да сте в отлична форма, най-добре е да използвате капсули пробиотици в комбинация с богати на пребиотици храни.

Пробиотици с марка Haya Labs можете да закупите от онлайн магазин SilaBG.com. Както и в някой от техните магазини в София и страната:

ул. „Георги С. Раковски“ 176, 1142 София
ул. "Акад. Стефан Младенов" 10, 1700 София
ул. „Любен Каравелов“ 21, 9002 Варна
бул. "Алеко Богориди" 45, 8000 Бургас