Ако планирате да пребоядисате стените във вашия дом, то е важно преди да започнете да изберете с какъв вид латекс ще ги боядисате. И когато казвам какъв нямаме предвид само неговия цвят, защото избора на латекс, който ще използвате зависи не само от неговия цвят, но и от това какво ще е предназначението на помещението и какво ще бъде обзавеждането.

Различните видове интериорен латекс имат специална формула, която осигурява:

  1. Лесно почистване и устойчивост на петна

  2. Добро покритие

  3. Устойчивост на разпръскване

  4. Лесен ретуш

 

Латекс на варова основа или на маслена?
Интериорните латекси, които се използват в жилищата могат да бъдат на варова основа или на маслена (акрилна) основа. Повечето латекси днес на маслена основа са направени от синтетични смоли на базата на естествените масла, които са по-добри от боите. Всеки от тях има различни характеристики и употреба. 

За да ви помогнем да вземете най-доброто решение при избора на латекс попитахме специалистите от Лерос 1 ЕООД за техните експертни съвети за това, кои вид латекс е най-подходящ за домашна употреба. Вижте какво споделите за двата основна вида:

Латекс на варова основа
Предлага най-дълготраен завършек и е много лесен за нанасяне. Изсъхва бързо и запазва дълги години качествения си вид. Почиства се лесно със сапун и вода. Той е масово предпочитам от млади семейства с деца, защото лесно се почистват.

Латекс на акрилна основа
Този вид предлага добра адхензия, отлична трайност на цвета и устойчивост срещу петна. Латексът на акрилна основа е подходящ за стаи с висок трафик като кухни, бани и коридори. 
 
В действителност, който и от двата вида латекс да избере за вашия дом няма да сгрешите, защото всеки от тях има своите предимства. Нужно е само да решите кои от тях отговарят на вашите изисквания.
Ако все още не сте сигурни кой вид да изберете, разгледайте богатия каталог с латекси предлагани от Лерос 1 ЕООД на http://leros.bg/продукти/компютърно-оцветяване-на-латекси-и-фасадни-бои и изберете онзи цвят, с който искате да преобразите дом си.