Да купувам ли пердета за всекидневната или не? Това се чудят много от хората. Но трябва да знаете, че с избора на правилната материя и десен, те имат властта да променят напълно естетиката на помещението. Ако все още не сте взели решение за тези важни аксесоари, разгледайте нашите съвети и трикове, относно отличното им приложение във всекидневната. 

 

Функционалността е на първо място

Подобно на повечето неща в живота, всичко е въпрос на вкус. Изборът на модерни завеси е важно решение. Така че започнете с идентифицирането на това, което искате от вашия хол. Желаете ли пердетата да направят това пространство по-лично? Имате ли прозорци с източно или западно изложение, от, където навлиза значително количество светлината през определени часове на деня? Или искате естествената светлина да минава през пердетата свободно? Обичате ли да променяте често декора в дома си? Или търсите по-добра изолация за зимата? Тъй като имате много възможни варианти, Ви препоръчваме да направите кратък списък с функциите, които бихте искали да получите от новите си модерни завеси.

 

Избор на цвят

След като сте решили каква функционалност търсите от пердетата си, е време да изберете цветове. Помислете дали искате те да се слеят с интериора или да бъдат фокусна точка за стаята. Ако не искате да изпъкват, изберете нюанси, които са близки до цвета на стената или на пространството като цяло. Ако пък искате да привличат вниманието, изберете ярки, наситени цветове. Имайте предвид, че по-светлите завеси ще направят стаята да изглежда по-светла и свежа. Докато по-тъмните тонове ще й придадат по-тежък вид и могат да се окажат доминиращи в пространството. Накратко, изберете цвят, който обичате, защото ще го виждате всеки ден.

 

Неутралните цветове

Ако ви е трудно да изберете завесите за всекидневната си, може да заложите на неутрален цвят в класически, функционален стил. С него никога не може да се сбъркате! Бялото, сивото, бежовото и натуралистичните нюанси като цяло, пасват страхотно с различните десени на мебелите. Освен това са лесни за вписване във всеки стил.

 

Наслояването е винаги опция

Въпреки че не е задължително, използването на няколко слоя пердета, може да придаде на вашето пространство съвсем различен облик и да подчертае личния ви стил. Най-добрата част обаче е, че може да се направи на етапи, за да не натежи на определения ви бюджет за декориране. 

 

Няколко възможности, които никога не излизат от мода, са:

Завеси от лен: това е начин да осигурим малко поверителност в стаята, като същевременно допускаме достатъчно количество естествена светлина в стаята. Ленът омекотява и филтрира директното следобедното слънце, ако прозорецът ви е с изложение на запад.

Пердета и завеси: използването им едновременно, ще добави по-голямо уединение и контрол на светлината, както и по-добра топлоизолация на стаята. 

 

Осигурете си неприкосновеност с правилната подплата

В хола или във всяко друго помещение, където не искате да надничат съседите, добавянето на плътни пердета, ще ви свърши чудесна работа. Освен това, така ще имате по-голям контрол над светлината и шума, навлизащи отвън.

 

След като вече се запознахте с всички положителни черти от употребата на пердета във всекидневната е време изберете подходящите за вашия дом от https://curtains.bg/, където ви очаква богат асортимент от различни материи, цветове и десени. Както казахме избирайте ги внимателно, защото ще бъдат пред погледа ви непрекъснато!