Сандалите на платформа често са най-любимите обувки за дамите.  Те са удобни и стилни. Осигуряват илюзията за висок ръст на по-дребните дами, в същото време с тях можете да изминете големи разстояния без да се изморят краката ви, защото са изключително удобни. Те, на практика, могат да се съчетават с повечето дрехи от дамския гардероб.

Платформените подметки обикновено са изработени от корк, пластмаса, каучук или дърво. Освен, че са много удобни, сандалите на платформа са практични. Те защитават краката от опасностите и мръсотията по земята.

Първата модерна версия на обувките с платформи бе представена от Моше Кимел за актрисата Марлейн Дитрих. Дизайн, който бързо става изключително популярен сред елита на Бевърли Хилс. По време на епохата на диско ботушите, те са били популярни и сред мъжете, а жените продължават да ги носят още много дълго време.

Когато става въпрос за лятото, спокойно можете да си облечете белите дрехи. Ако имат дребни флорални принтове, то сандалите трябва да контрастират. Вземете красива чанта, която съответства на вашето облекло, за да ви направи наистина забележителна. Сандалите с платформа са точните обувки.

Когато избирате черни сандали на платформа, изберете платформите, които не са прекалено тесни по ходилата. Платформите не трябва да нараняват краката ви, когато ходите. Ако искате по-удобни сандали, потърсете подметка от корк с по-ниска платформа.

Полите средна дължина изглеждат страхотно, съчетани със сандали с платформа, особено през пролетта, лятото и началото на есента. Това съчетание кара краката да изглеждат по-дълги, а тялото по-слабо.

Можете да се облечете с дълга черна рокля, която има цепки отстрани. По този начин можете да сте сигурни, че макар и сандалите ви с платформи да не се показват през цялото време от роклята, все пак ще придават елегантен вид на краката ви.

Ако имате дълги крака, казваме, че спрете се на панталоните с дължина до глезена и прекрасните сандали на платформата, които пазехте в гардероба си. Така ще постигнете изискан външен вид. Това ви кара да се насладите на елегантен облик, дори и когато сте задължени да новите работно облекло.

Сами можете да решите колко трябва да е височината на тока на вашите сандали. Колкото и да са удобни сандалите с платформи, височината на тока оказва влияние върху умората на крака при по-продължителна разходка.

Сандалите с платформа могат да се съчетават както с лежерно ежедневно облекло, така и с по-официални летни дрехи. Дрес кодът за офиса също позволява да се носят сандали с платформа в топлите месеци.

Можете спокойно да слагате по-високи сандали с платформа с дълга елегантна рокля за вечерното парти или коктейла. За плажното парти можете да заложите на лека рокля с презрамки и ниски сандали с платформа. Определено ще сте неотразима. Всичко това напомня силно на модните тенденции от 1990 г. – сандали с платформа бяла риза и свободно падаща миди или макси пола.