Да декорираме дома си понякога може да бъде истинско предизвикателство, особено когато става въпрос за слънцезащита. А както знаем, завесите и плътните пердета отдавна отстъпиха място на модерните и функционални щори.

 

Сред многообразието от модели на пазара като особено популярен избор са налагат щори Ден и Нощ. С тях можете да засенчите помещението в горещите летни дни и да постигнете комфортна микросреда или да затъмните за дневна дрямка.

 

Кое ги прави толкова добри?

 

Първото нещо, с което впечатляват този вид слънцезащитни средства, е атрактивният външен вид, даващ възможност за богат избор сред многообразието от текстури и цветове.

 

Това, което ги прави обаче различни и изключително популярни, са характеристики като:

- Съчетават предимствата на руло щори и ламелни;

- Филтрират слънчевите отблясъци, като в същото време не спират притока на дневна светлина в помещението;

- Изработени са от платове, състоящи се от прозрачни и непрозрачни ивици, които се редуват;

- Управляват се лесно – с фино синджирче с възможност за странично водене с текстилна или найлонова корда, или с електромотор;

  •  

Ако искате да контролирате светлината и да останете незабелязани от любопитни погледи, двете различни опции на щорите ще ви дадат възможност да осветите стаята в различна степен или да я направите тъмна.

 

Като регулирате степента на пропуснатата светлина, запазвате вътрешната температура, а това ще ви спести от разходите за поддържането ѝ.

 

Как функционират?

 

Този тип щори работят като традиционните руло щори, но разликата е, че тъканта е двойна, изградена от полупрозрачни и непрозрачни ивици. Обикновено функционират с руло механизъм. При „навиване” лентите се редуват. Движението на предния слой е независимо от гърба и така ивиците могат да се припокрият в различна степен, за да създадат отворен или затворен ефект.

 

Ако с помощта на синджира настроите прозрачните ленти да са една над друга, ще имате много светлина в стаята. Ако пък искате да затъмните, с дърпане на шнура непрозрачните ивици ще покрият прозрачните.

 

Предимство е междинната позиция, за да получите точната доза светлина, която желаете в режим на полусянка. Със стандартен модел от еднослоен плат трудно може да бъде постигнат ефектът на плъзгащите се една върху друга ленти.

 

Как се монтират и къде?

 

Когато потърсите информация за щори Ден и Нощ цени, ще се убедите, че за предимствата, които предлагат, инвестицията не е голяма. Освен това, могат да се впишат идеално във всеки интериор поради богатата гама от цветови решения.

 

Може да изберете свободно падащи модели със закрепване към стената или тавана, или други с изключително елегантна визия, постигната от заобления декоративен профил  и фино прилягащите към дограмата алуминиеви водачи.

 

Ако изберете модел мини, той може да бъде поставен без пробиване, а чрез регулируем П-образен окачвач.

 

Може да инсталирате щори Ден и Нощ в къща, апартамент или офис. Няма да имате нужда от допълнителни пердета, а поддръжката е лесна, защото тъканта е антистатично импрегнирана.

 

Стилният им и модерен дизайн ще допринесе да се чувствате уютно в дома или в офиса, уединени и защитени от силните слънчеви лъчи.