Най-доброто бижу, с което можете да украсите своя дом, е камината.

Тя е дефиницията на домашния уют и ви дарява с несравними преживявания през студените зимни дни.

Дали обаче традиционните камини са идеалното средство за отопление?

Много хора ще се съгласят, че големите усилия, които изисква поддръжката и подготовката на традиционното гориво намаляват удоволствието от отоплението чрез камина.

За повечето стари проблеми обаче има съвременни решения.

В случая с домашното отопление, идеалният уют може да бъде постигнат без усилия с помощта на пелетни камини.

Кои са най-добрите видове палетни камини

Пелетните камини са най-съвременното решение за отопление, предпочитано заради своята икономичност и ефективност.

Те използват за гориво екологично чист материал и произвеждат много по-малко количество въглероден диоксид в сравнение с останалите видове отопление.

Ако сте се спрели на този метод на отопление има много фактори, които да имате предвид когато избирате конкретния модел пелетна камина.

В Praktis.bg можете да избирате от богата палитра модели пелетни камини с различна визия, метод на отопление, мощност и необходимост от зареждане.

Тук ще разгледаме основните видове палетни камини според метода им на отопление.

Сухи палетни камини с въздушна циркулация

Сухите палетни камини работят чрез циркулацията на топъл въздух, затова са наричани още топловъздушни камини.

Те имат интелигентно и удобно електронно управление, а опциите им за автоматично запалване свеждат усилията ви до минимум.

Процесът на горене се контролира чрез вентилатори за обдухване и нагнетяване, които реагират на вградени сензори за температурата.

Сухите камини са изключително лесни за поддръжка и монтаж и могат да бъдат поставяни във всякакви отворени и затворени помещения.

Пелетни камини с водна риза

Водната риза представлява метален контейнер, който съдържа хоризонтално подредени тръби през които циркулира вода, която помага за поддържането на определена температура.

Доказано е, че водата е по-добър проводник на топлина от въздуха. Това явление прави камините с водна риза по-високоефективни от сухите камини, които намаляват разхода на енергия с до 40 процента.

Тези камини са най-икономичните източници на енергия досега и са все по-широко разпространени. Те имат свойството да разпределят топлината равномерно из цялото помещение и са най-подходящото отоплително средство за хора, страдащи от астма или различни алергии.

В Praktis.bg ще намерите богата колекция от елегантни камини с водна риза, които ще внесат уют във вашия дом и същевременно ще оптимизират вашите разходи.

Палетни камини с въздуховод

Пелетните камини с въздуховод се нуждаят от специална инсталация, при която въздуховодите минават през стените, таваните или под покривното пространство.

Този принцип на централно отопление позволява оптимално стопляне на целия дом, тъй като топлият въздух от камината бива изтласкван по въздуховодите чрез мощен вентилатор.

Специални системи за разпределение помагат топлината да се разпространи бързо и равномерно из целия дом и ви осигуряват максимален комфорт.