С толкова много стилове и опции, предлагани на пазара, избора на идеалната бебешка кошара може да бъде трудна задача. Определете бюджета си и преценете кои функции са ви най-необходими. Преди да тръгнете на пазар, ето някои важни детайли, на които да обърнете внимание:

 

Стандартите за безопасност

Добре е да се запознаете с най-актуалните стандарти за безопасност, преди да пазарувате. Ако я сглобите според инструкциите на производителя и я използвате правилно, дори и най-нискобюджетната бебешка кошара трябва да е безопасна за детето. Със сигурност обаче, безопасното креватче трябва да има твърд матрак.

 

Неподвижни или падащи страни?

Бебешки кошари имат варианти за неподвижни страни или за едностранно или двустранно отваряне. Въпреки че подвижните решетки се считат за практични, историята показва, че те могат да представляват сериозна опасност. Според последните изисквания за безопасност на бебешките кошари, трябва да потърсите креватче с фиксирани страни.

 

Кошари с колела

Колелцата са много полезна функция. Огледайте ги добре, за да сте сигурни, че са стабилни. Ако не сте сигурни дали имате нужда от тях, може да не ги монтирате. Вероятно ще са ви полезни, докато бебето стане на 3 - 4 месеца. Ако харесате модел, който няма инсталирани колелца, можете да купите и да ги поставите сами.

 

Поддръжка и височина на матрака

Почти всички модели бебешки кошари предлагат функцията за регулиране на височината на матрака. Тя позволява той да бъде по-високо, така че да можете лесно да оставяте заспалото бебе в креватчето, и да се спуска по-ниско, когато детето започне да се надига само. Две нива на височина са достатъчни, но ако са три, е още по-добре. Проверете каква е подматрачната рамка. Има много вариации и при тях. 

 

Конвертируеми бебешки кошари

Конвертируемите бебешки кошари са изкушаващи за повечето купувачи, но по-високата им цена може да е излишна за някои семейства. Има модели, които могат да се превръщат в креватчета, а други в легла за юноши. Запитайте се дали всъщност ще трансформирате кошарата или ще я използвате отново, за да спестите пари.

 

От къде да закупите бебешка кошара

Детските магазини като Baby.galix.bg имат най-голямата селекция от бебешки кошари, както по цена, така и по стил. Те разполагат с няколко модела на склад, но има възможност да ви поръчат и други, което може да отнеме малко повече време. Не чакайте последния момент за поръчка, за да избегнете евентуално закъснение. За това най-добре изберете подходящата за вас бебешка кошара от https://baby.galix.bg/кошари-и-легла/детски-дървени-легла, където ще откриете наистина богат избор от качествени, здрави и функционални модели. 

Уебсайтовете също имат широка гама от марки и модели. Ако възникне рекламация обаче, връщането може да бъде трудно. Затова, се запознайте подробно с правилата за връщане, преди да купите. Някои семейства съобщават за увреждане на стоката по време на доставката.

 

Бебешки кошари втора употреба

Бъдете предпазливи с използваните кошари. Повторното сглобяване често се извършва неправилно, което може да застраши бебето. Липсата на крепежни елементи или износване на части, също е потенциална опасност.