Кога е необходимо да ползваме рент а кар услуги?

Коли под наем използват най-често чужденци, пребиваващи за кратко в страната ни или наши сънародници, чийто престой също е временен и свързан с пътуване по пътищата на родината. Престоят в която и да държава често е свързан с придвижване от една точка до друга и това е валидно както за хората на бизнеса, така и за тези, които пристигат на почивка.

 

След като най-бързият и удобен начин да пътуваш от една държава до друга е самолетът, то съвсем логично е да не можеш да вземеш със себе си личния си автомобил. Това съвсем не означава, че не можеш да разполагаш свободно с времето си и да се наслаждаваш на безпроблемно пътуване, разбира се. Благодарение на рент а кар услугите всеки може да пътува както и където пожелае.

 

Ако трябва да отговорим кратко на въпроса: ‘’Кога е необходимо да ползваме коли под наем?’’, то отговорът би бил – Винаги, когато личният ни автомобил не е на наше разположение. Не случайно повечето рент а кар компании са разположили своите офиси на летищата. По този начин, тази изключително удобна услуга става още по-достъпна. Какво по-лесно от това, веднага щом кацнеш на летището и преминеш митническите и летищни проверки да се настаниш в модерен автомобил и да се впуснеш в едно незабравимо приключение.

 

Какви автомобили се наемат най-често?

 

Разбира се класът и марката на наетия автомобил зависят много от целите на пътуването и статуса на самия клиент. Така например, ако пристигате в страната по бизнес дела е редно да наемете возило, което ще подхожда на вашия статус, т.е. ще подскаже на вашите бизнес партньори или потенциални клиенти, че представляваната от вас компания не е случайно име в бранша, а утвърдена фирма, която се грижи за комфорта и сигурността на своите служители.

 

Колите, наемани от бизнесмени са предимно висок клас лимузини – най-често последните модели на най-престижните марки. Един такъв автомобил впечатлява както с визия, така и със сигурност на пътя, а също и с луксозен салон, обгръщащ приятно тялото на пътуващия, създавайки допълнителен комфорт и допринасяйки за доброто настроение.

 

На другия полюс са автомобилите, наемани от, така наречения среден клас потребители. Съвсем естествено и логично те наемат среден клас автомобили. Причина за това са не само по-ниските цени, но и по-малкият стрес, когато управляваш возило, което познаваш в детайли. Обикновените хора се чувстват в свои води, когато ползват коли под наем, близки или автентични на тези, които използват ежедневно у дома. Ако личният ти автомобил е фолксваген поло е съвсем логично да наемеш тази марка, защото всичко в управлението и купето ти е близко и познато.

 

Изключение при избора на марка може да се направи, когато целите на пътуването го изискват. Например, ако средностатистическият наемател на кола пристига на летище София, подготвен за дълга екскурзия или почивка в някой от прекрасните ни ски курорти е съвсем в реда на нещата да избере кола, предназначена за труднопроходими пътища или такава с нисък разход на гориво, когато трябва да се измине дълго разстояние.

 

Когато наемателите са група, те обикновено се насочват към многоместните модели. Това може да бъде както мини ван, така и 8 местен микробус, в който трябва да има достатъчно място за багаж и спортно оборудване - ски, сноуборди и т.н. Многоместните автомобили са по-скъпи, като дневен наем, но след като пътниците си разделят сумата, пътуването се оказва изключително изгодно.

 

Как да наемем автомобил?

 

За да използвате кола под наем не е задължително да правите предварителна резервация, тъй като всяка престижна рент а кар компания има свое представителство на летище София, а и на останалите летища в страната. Това, обаче ви ограничава до известна степен, тъй като ще бъдете принудени да се задоволите с това, което е налично в момента. Марката, която предпочитате може да не е на разположение, а цената да бъде малко по-висока от това, което сте очаквали.

 

Най-добрият начин да наемете автомобил изгодно е да направите предварителна резервация онлайн или по телефона. Тук предимството е, че повечето фирми, отдаващи коли под наем пускат периодични намаления на определени марки или за определен времеви период, което ви дава възможност да спестите известна част от средствата, които сте предвидили за придвижване, а това винаги е добра идея.

 

Избирайки да наемете кола още на летището ви прави абсолютно независими от всички останали видове транспорт. По този начин ще избегнете товаренето и разтоварването на багаж в таксита, плащането на твърде големи сметки за придвижване от аерогарата до центъра на града и минаването по заобиколни маршрути. Неслучайно повечето хора, използващи коли под наем предпочитат, веднага щом преминат пътническия контрол и освободят багажа си  да се настанят удобно в избраното возило и да потеглят към желаната дестинация.