Приготвянето на ваше собствено сладко и други консерви е полезно и си струва усилията. В тази статия ще ви разкажем как да съхранявате приготвената зимнина с помощта на буркани и винтови капачки за буркани.

 

1. Оставете водата да заври бавно в голяма тенджера или друг подходящ съд. Когато започне да кипи, потопете бурканите, включително с капачките, за да ги стерилизирате, преди да ги напълните. Оставете ги във водата, докато сладкото бъде готово или за най-малко 10 минути.

2. Поставете чиста хавлиена кърпа на кухненския плот. Тя ще послужи като разделител между горещия буркан и хладната повърхност на плота, и ще предотврати напукване. Ако нямате достатъчно място на плота, далеч от горещата печка, може да използвате голяма здрава тава, която да постелите с влажна кухненска кърпа.

3. С помощта на клещи или специален повдигач за буркани, внимателно ги извадете заедно с капачките за буркани от водата, и ги поставете върху кухненската хавлия.

4. С помощта на фуния или черпак, изсипете горещата храна в бурканите, като ги напълните до горе. Освен ако не възнамерявате да варите пълните буркани отново, не оставяйте празно място в тях.

5. Почистете ръба на бурканите с чиста влажна кухненска хартия, за да премахнете разлятата храна.

6. Поставете капачките за буркани и ги завийте плътно. Обърнете бурканите с дъното нагоре върху кърпата, като оставяте най-малко 5 см пространство между тях. Оставете ги в това положение за около 5 минути, след това ги обърнете с капачките нагоре. Нека да се охладят спокойно при стайна температура. Ако ги оставите да изстиват с главата надолу, съдържанието ще остане залепнало за капачките на бурканите.

 

Това е целия процес при консервирането! Не е трудно нали? Само трябва да знаете, че тайната на успешно приготвената зимнина се крие не само във вкусно приготвената храна, но и в употребата на качествените капачки за буркани от Алианс-ДН ООД, които гарантират плътно прилепване и надеждно консервиране.