Мицеларна вода е подходяща за почистване на чувствителните зони около очите

Подготовката преди гримиране е ясна на всички дами. Стъпките са: измиване на лицето и почистване с любимият ви продукт, който е предназначен за вашият тип кожа, нанасяне на база за грима или крем и накрая фон дьо тен, коректор и т.н. Трябва да знаете обаче, че демакиажът и почистването на кожата след това са нещо изключително важно, ако искате да имате здрава, красива и млада кожа.

Често след парти Вие направо се просвате на леглото и заспивате, или в най-добрия случай, почиствате грима набързо. Това е много лош навик, който с течение на времето ще се отрази зле на кожата Ви. Резултатът е още по-неприятен ако продуктите за сваляне на грим, които използвате не са подходящи, или предизвикват дразнене на очите и кожата.

Едно от съвременните решения за бързо почистване на грима без дразнене на кожата е мицеларната вода.

 

Какво всъщност представлява мицеларната вода ?

 

Това е просто вода с мицели. Мицелът/липозомата представлява еднослойна липидна структура. Във вода те образуват сферички ("правилни" мицели) със сърцевина от молекули "не обичащи" вода и хидрофилна ("обичаща" водата) обвивка. Именно тези ясно изразени "полюси" по отношение на водата дават на мицеларната вода способността да почисва лесно всичко - себум и всякакви замърсявания по кожата от околната среда, от червило, фон дьо тен, руж, сенки за очи, дори и водоустойчив грим. 

Мицеларната вода не съдържа алкохол, сапун или други активни съставки и затова не предизвиква алергични реакции. Въпреки това тя почиства кожата изключително лесно и бързо без необходимост от многократно разтъркване, което може да причини раздразнения и зачервяване. След измиване с нея не е необходимо изплаква. Мицералната вода почиства епидермиса в дълбочина, което предпазва от запушване на порите. Подходяща е за всеки тип кожа, както и за почистване на по-деликатните места около очите.

Сутрин след като измиете с вода лицето си, напоете памучен тампон с мицеларна вода и нанесете нежно върху лицето си. След тази бърза процедура, продължете с крема за лице и ежедневният ви грим. Вечер, повторете процедурата за премахване на грима.

Силно ви препоръчвам, ако все още не сте използвали този продукт, да изпробвате благоприятното му въздействие. Ще забравите за дехидратацията на кожата и за раздразнените очи веднъж завинаги.