Ежедневните проблеми са идеална предпоставка за изпадането ни в стресови ситуации. Дали имаме лабилна или по издръжлива психика не е фактор, който да ни предпази от изпадане в стрес и душевен некомфорт. Има няколко елементарни начина, които могат да ни абстрахират от стреса и да върнат доброто ни настроение и самочувствие.

Осигурете си почивни дни по време на коледните и новогодишни празници  - Поне три дни прекарани вкъщи пред "камината" и мързелуване, ще ви помогне да се отпуснете и почувствате магията на празниците. Всичко това в комбинация с любимите хора за пълен завършек.

Помнете, че дребните ядове скъсяват живота  - Не се ядосвайте за щяло и нещяло, а си повтаряйте, че изхабените нерви заради дребни проблеми нямат възвръщаевост. Каквото трябва да се случи ще се случи и вие едва ли ще можете да попречите на съдбата. Разпускайте и оставете ядовете си за след празниците.

Подгответе се за новогодишното парти - Това да не знаете къде евентуално ще посрещнете Новата година може да ви повлияе малко депресиращо. Погрижете се да организирате новогодишното празненство с приятни хора на уютно местенце. Фактът, че очаквате така желаната нощ ще ви зареди с положителни емоции.

Не злоупотребявайте с храната  - Вярно, че празниците за това са празници - за да се отпуснем и да си похапнем както трябва. Но помислете за последствията, които могат да се окажат фатални за вашето тегло и здраве. Това е стресов фактор, който можем да отстраним лесно.

Купете подаръци за любимите си хора - Това, че ще зарадвате някой по празниците с подарък само може да донесе радост и на вас - съответно може и вас да зарадват с подарък.

Снабдете се с празничен тоалет  - Нова рокля и обувки винаги биха подействали антистресово на една жена - а и защо да не се поглезите? Все пак идват празници и предстоящи партита, на които трябва да сте неотразима.

Не прекалявайте с алкохола - Макар, че много хора смятат, че той е задължителен по празниците е добре все пак да не прекалявате с него. Пийте толкова, колкото ви харесва за да се почувствате по - добре. Пиянството и злоупотребата му могат да ви донесат неприятни моменти.

 

Не забравяйте, че Коледа е празникът, който отваря сърцата на хората и им дава надежда за една по-добра нова година. Възползвайте се от светия празник. Изживейте го максимално добре заедно с любимите си хора.