Косата е нещото, на което всяка жена много държи. Нейното състояние и вид издава колко грижи и старание са положени. Прическите са начин да предадем желаната форма и обем на косата.

Истината е, че многото стилизиращи продукти, които използваме, за да фиксираме косата, придават тежест и изкуствен вид, който понякога е фрапиращ. Най-естественото нещо, което прави косата красива е здрав вид, блясък и обем, за който също може да се постараете малко.

За да си направите прилична, и в същото време ефектна прическа, не се нуждаете от цяла витрина със стилизиращи продукти и уреди за оформяне (и изгаряне) на косата. Модните дизайнери този сезон наблягат на небрежните прически, които стоят добре. Предлагам няколко прически, които са хит и в същото време лесни за изпълнение. Не отнемат много време и дори старание от ваша страна.

 

1. Цветни кичури или тип "омбре" - Използвани са от някои известни дизайнери. Чудите се как да се сдобиете с такава прическа? Може да използвате лесно отмиващ се спрей, за да пробвате дали ще ви стои добре. Много е подходящо за руси коси, на които могат де се оцветят всякакви отенъци от цветовете кичури.

 

2. Плавни вълни - Тази прическа е използвана от Oscar de la Renta. Прическата е лесна за направа, като е необходимо след подсушаването на косата да я разделите на две. Нужен ви е фиксатор, който да използвате за предните кичури, прибирайки ги назад с "невидими" фиби зад ушите. Завийте леко падащата назад коса. Придайте малко обем на краищата и фиксирайте.

 

3. Прическа в стил Кейт Мос - Известна е с ниската опашка и леко разрошен вид - подходяща за ежедневието и небрежен вид. За тази прическа се използва само... вода! Леко намокрете косата, като я разрошите. Съберете я в ниска конска опашка, оставяйки няколко небрежно падащи кичура отпред.

 

4. Ниска опашка -  Кой не е чувал за Gucci и Prada! Точно те са използвали този тип прическа в ревютата си. Нужен ви е мус, с който да приберете косата в ниска опашка. След това със специални фиби завийте косата и с четка прибавете обем. Постига се контраст от гладки и вълнисти коси.

 

5. Свободна коса - Разделете косата така, че бретонът да пада меко върху челото и ухото, защото свободно падащите кичури по шията придават на вида известна доза драматизъм. Следва използването на стилизиращ продукт и прибирането на косата с фиба на тила.

 

Това са някои прости прически, които ще ви помогнат в избора за по - небрежен вид. Нужна е и фантазия, с която да обогатите опита си.